У ЄС заборонили застосунок TikTok

НОВИНИ 06.08.2024 Коментарі 0

Єврокомісія зобов’язала закрити застосунок TikTok Lite на території Європейського Союзу. Відповідно до укладеної між компанією і Єврокомісією угоди, TikTok формально не визнано порушником Закону про цифрові послуги ЄС (DSA).

Тому штрафів для TikTok не передбачено, повідомляє телеканал "Ми - Україна"". Але платформу зобов'язали закрити застосунок TikTok Lite на ринку ЄС. У протилежному випадку передбачено штрафні санкції у розмірі 6% від річного обороту.

TikTok Lite – версія TikTok, що дозволяє заробляти бали за перегляд відео, лайки чи підписку тощо. В Єврокомісії вважають, що це може мати негативний вплив на фізичне і психічне здоров’я користувачів.

Як нагадує "Детектор-Медіа", раніше TikTok зупинив програму винагород TikTok Lite у Європейському Союзі після зауважень регуляторів. Це відбулося після того, як Європейська комісія 22 квітня цього року оголосила, що може накласти штрафи і примусово зупинила програму через побоювання, що ця функція може викликати залежність, заохочуючи користувачів більше взаємодіяти із платформою. Також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн припускала повну заборону TikTok на території ЄС. 

Додамо, що через згадувану платформу російська пропаганда намагається впливати на українців, поширюючи дезінформацію та фейкові відео. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: