У Варшаві обговорювали місце Кавказу у новій системі геополітичної безпеки

НОВИНИ 17.03.2024 Коментарі 0

Неподалік Варшави у Польщі відбулася конференція «Роль та місце Кавказу у новій системі геополітичної безпеки». Це перший подібний захід на території ЄС та третій за останні декілька років. Організатором події був Дагестанський національний центр.

У роботі конференції брали участь представники національних діаспор народів Кавказу і провідні науковці зі США та Європи, що вивчають проблематику Кавказу. Більшість учасників були одностайні у тому, що теперішня політика росії є імперіалістичною та загарбницькою за свою суттю.

«Перша подібна конференція відбулась в Україні, наступна, 2023-го, відбулась у Стамбулі, третю конференцію вирішили провести в одній із країн ЄС. Ми переконані, що весь світ має знати про Кавказ, який хоче жити вільно від російської федерації, весь світ має почути, що народи північного Кавказу хочуть доєднатися до цивілізованого світу, а не бути колоніями росії», - сказав Джабраїл Мірзоєв, голова оргкомітету Дагестанського національного центру в коментарі журналістові ЗІФу.

Організатор зазначив, що духовні особи ісламу й інших релігій у росії перебувають під впливом спецслужб, а їхні заклики та виправдовування війни – це злочини.

«Особи, які справді релігійні, не вірять муфтіям або патріархам, що закликають воювати проти України», - підкреслив Джабраїл Мірзоев.

Історик, публіцист і лідер чеченського руху «Єдина Сила» Сулейманов Джамбулат зазначив, що більшість учасників говорила про етнічні землі та території своїх народів, але першочерговим є пам’ятати, що ворог – це росія. Тож нині варто зосередитися на боротьбі із кремлем.

«У майбутньому, варто подумати про створення спільних комісій, щоби мінімізувати можливі конфлікти між кавказцями. Ми маємо пам’ятати, що потрібно вбити ведмедя, а вже потім ділити його шкуру», - зазначив Джамбулат.

Євгеній Білоножко, власний кореспондент ІА «Західний інформаційний фронт» у Польщі і країнах ЄС 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: