У США спростували російські фейки про знищені HIMARS-и

НОВИНИ 21.07.2022 Коментарі 0

Російська пропаганда намагається приглушити успіхи України на фронті після появи далекобійних реактивних систем HIMARS. І хоча останніх дуже небагато, вони вже зробили «погоду» на лінії боїв – Збройні Сили України щодня знищують склади зброї та пункти управління росіян.

Рашистські медіа поширюють фантазії російського міністерства оборони про буцімто знищення декількох HIMARS-ів. Також для заспокоєння психіки від невдач на фронті росіянам розказують про те, що загарбники навчилися збивати випущені реактивні снаряди цих систем. Росіяни і справді активно шукають способи протиставити щось роботі НIMARS. Вони і літаки-локатори А-50 піднімають, і системи протиповітряної оборони намагаються застосувати – поки що марно.

Про ефективність цих реактивних систем, що працюють і вдень, і вночі, та кардинально змінюють ситуацію на полі бою, розповідає відеосюжет «Настоящего времени». Російські пропагандисти зі шкіри вискакують, щоби применшити важливість американських систем і дезорієнтувати та дезінформувати  свою аудиторію.

Найкраще спростовують російські фейки – щоденні вибухи складів у тилах російської армії.

Спростував брехню кремля генерал Марк Міллі – 20-ий голова Об'єднаного комітету начальників штабів США.

«На сьогодні ці системи не ліквідовані росіянами, і я стукаю по дереву кожного разу, коли кажу щось подібне. І вони дуже ефективно їх використовують, застосовуючи проти цілей високоточну зброю», - сказав генерал.

За його словами, хоча росіяни досягнули певного тактичного успіху на Донбасі, за останні декілька тижнів і фактично місяців вони не змогли досягти своїх стратегічних та оперативних цілей. А російські невдачі сталися «завдяки насназі, хоробрості, рішучості, відвазі й опору українського народу».

Міллі, щоправда, не забув згадати про підтримку України з боку міжнародної спільноти.

«Сьогодні українці ефективно застосовують ці HIMARS, завдаючи ударів по російським командним вузлам, їхнім логістичним мережам, їхній польовій артилерії поблизу оборонних об’єктів і багатьох інших цілях. Ці удари постійно знижують здатність Росії забезпечувати свої війська, командувати та контролювати їхні сили та вести незаконну агресивну війну.

Той факт, що українці змогли швидко розгорнути ці системи, говорить про їхнє вміння, винахідливість, артилерійські здібності, навідники, рішучість і волю до бою.

На сьогодні ми передали Україні 12 HIMARS. Це частина із понад 20 одиниць, що зобов’язалися надати Сполучені Штати та наші союзники. 200 українців також пройшли підготовку на HIMARS, і ця підготовка продовжується для багатьох інших», - розповів генерал Міллі.

Про реактивні системи HIMARS висловився і міністр оборони США Ллойд Остін ІІІ.

«Допомога у сфері безпеки, яку ми поспішно надаємо Україні, справді змінює ситуацію в режимі реального часу, і кожен у Контактній групі був натхненний мужністю українського народу та майстерністю українських військових», - заявив він за підсумками віртуального засідання Контактної групи з питань захисту України.

За його міністра оборони, росія намагалася та не змогла зламати моральний дух Збройних Сил України, «які захищають свій дім». А керівництво України «також стоїть непохитно».

«Сьогодні всі розуміють ставки, але результати безпекової допомоги Контактної групи очевидні на місцях. Зараз українські сили використовують ракетні системи великої дальності, включаючи HIMARS, надані Сполученими Штатами, та інші системи наших союзників і партнерів. Захисники України щосили намагаються зупинити наступ Росії на Донбасі», - сказав Остін.

Росія, за його словами, продовжує невпинно обстрілювати українські міста, вдаючись до жорстокої тактики попередніх світових воєн, Тому Україні потрібна вогнева міць і боєприпаси, щоби «завдати удару по росії та російській зброї».

Ллойд Остін особливо подякував Польщі, яка є «стрижнем наших зусиль у сфері безпеки» та надала військового обладнання на суму понад 1,7 мільярда доларів. А також Норвегії за тісну співпрацю в наданні Україні системи протиповітряної оборони NASAMS.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: