Білоруські матері, якщо ваш синок потрапить в Україну, ви отримаєте у чорному кульку мочку від вуха, - Гелен Мінская

АНАЛІТИКА 22.07.2022 Коментарі 0

Гелен Мінская (Helen Minskaya) – білоруска, яка взяла собі псевдо та перебралася в Україну після переслідувань з боку режиму лукашенка. Тут доволі непогано опанувала українську мову, створила благодійний фонд і допомагає Збройним Силам України. Та ще й разом із тим виховує двох дітей, як жартує (або й ні) – «маленьких бандерівців».

Гостя Білоруського інформаційного центру є постійною й уповноваженою представницею команди Миколи Статкевича «Народна Громада». Микола Статкевич, до слова, зараз перебуває за ґратами у Білорусі як політичний в’язень.

Гелен Мінская також керує ГО «Права діють».

За її словами, якщо на перших порах армія просила здебільшого засоби захисту та медичну допомогу, то тепер на фронт бійці передовсім просять транспорт, дрони, засоби зв’язку.

«У допомозі немає монополії… Одна гривня – це рятування, пляшечка йоду – це рятування, можете машину нам надати на фронт (!?) – чудово! Якщо збір відбувається на банківську картку, то ця картка зареєстрована на якусь людину і її можна перевірити. Тому наклепи на волонтерів, що останнім часом ми бачимо, це цілеспрямована акція, щоби зменшити ту допомогу, яку ми можемо надавати. Хто цим займається (наклепами, - БІЦ) – я таких людей називаю гнидами, та розбиратися з ними ми маємо після війни, оскільки зараз робота, тягатися по судах, казати, що ця людина не давала повноцінно працювати, у нас просто немає часу», - зокрема розповіла про волонтерську роботу Гелен Мінская, для якої немає значення, які саме бійці за національністю у складі ЗСУ отримають допомогу: українці, білоруси, поляки, американці чи інші.

Гостя БІЦу також поділилася міркуваннями і про діяльність білоруських опозиціонерів, створення лукашенком загонів самооборони та ймовірність нападу білоруської армії.

«Шановні мої білоруси, дорогенькі! Вся відповідальність за те, що відбувається у Білорусі – це наша з вами приватна справа. Чим більше ми замовчуємо це – тим гірше ми собі робимо. Тому що світ не бачить нашого головного болю, відповідно не може дати нам певні ліки для того, щоби голова не боліла. Нумо кричати гучніше!

Матері, які бояться, що їхніх солдатів відправлять в Україну, я звертаюся безпосередньо до вас! Коли випадково ваш синок потрапить на українську землю, знайте – це ви винуваті у тім, що отримаєте у чорному кульку, в кращому випадку, мочку від вуха. Тому що вас неодноразово попереджали: українська армія – сильна армія. Вона на своїй землі та ворога тут не потерпить. Тому якщо ви не стоятимете за свого сина і кричати, що я не дозволяю, я не народжувала його для війни – це ваш персональний клопіт, потім не жуйте на могилі соплі. Це ви винуваті в тому, що поховаєте своїх дітей.

Нашому білоруському істеблішменту хотіла би також сказати: коли ви робите кроки е2-е4, будь ласка, трішечки погляньте вниз і запитайте в тих, хто безпосередньо в цьому вариться, що вони міркують про ваші кроки», - звернулася до білорусів Гелен Мінская.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: