У Польщі звернули увагу на дії роспропаганди через постачання «Леопардів» та «Абрамсів» для ЗСУ

НОВИНИ 06.02.2023 Коментарі 0

На рішення колективного Заходу надати бронетехніку Збройним Силам України, зокрема, «Леопарди» й «Абрамси», російська пропаганда відреагувала різноспрямованою інформаційною кампанією, спрямованою на дискредитацію цієї нової хвилі підтримки.

«Росія використовує повідомлення про постачання Україні важкої військової техніки, щоби зміцнити та надати довіри так званому «міфу про обложену фортецю» – стійкий пропагандистський термін для позначення загрози, яку нібито представляє для Росії Захід», - написав у Твіттері заступник міністра координатора спеціальних служб й уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

За його словами, разом із тим у росії пропагують іще один фальшивий міф – про «велику вітчизняну війну» (термін, яким російська пропаганда позначає участь Радянського Союзу у Другій світовій війні після розриву зв’язків з Гітлером). Цим у кремлі проводять оманливу паралель, буцім надаючи Україні танки, НАТО атакує росію так само, як нацистська Німеччина напала на Радянський Союз 1941 року.

«Намагаючись підірвати прагнення вільного світу підвищити обороноздатність України, російська пропаганда проводить кампанію страху, де посилює наратив про зростання ризику спалаху Другої світової війни, водночас неправдиво припускаючи, що Захід роззброюється, - вважає Станіслав Жарин. - Одночасно з кампанією страху Росія проводить дезінформаційну операцію, що паплюжить західну військову техніку. Висміює її якість, публікує підроблені фотографії уламків західних танків і їхні креслення з інструкціями, як їх пошкодити».

Серед трешових російських трюків пропаганди і так званий «загін путіна» з перестарілих маразматичними ідеями «бабок», які записали відповідний відеоролик з погрозами до канцлера Німеччини Олафа Шольца і президента США Джо Байдена.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: