«Уперше з 1945 року німецькі танки воюватимуть проти росії...»

АНАЛІТИКА 25.01.2023 Коментарі 0

Новина про те, що канцлер Шольц таки здався і Німеччина погодилась надати Україні танки «Леопард», просто пошматувала росіянський інфопростір. Берліну почали погрожувати усім наявним на московії мотлохом – від лаптів до ядерної зброї.

За різними оцінками очікується, що ЗСУ отримає від 80 до 120 сучасних танків натівського стандарту. Йдеться про американські «абрамси» та німецькі «леопарди».

Німці довго та болюче переживали свою травму ХХ століття і всіляко відтягували момент участі у цій війні своїм важким озброєнням. Але спільними зусиллям и членів НАТО, завдяки ініціативності поляків та прикладу США Берлін врешті здався і фактично не лише погодився надати «леопарди», але і дозволив їх реекспорт в Україну з інших країн.

Невдовзі (ймовірно, протягом кількох місяців) до складу ЗСУ мали б надійти принаймні два батальйони по 40 танків – загалом 80 танків «Леопард 2», повідомляє німецький Spiegel.

Уже офіційно відомо, що Німеччина на І-му етапі надасть роту з 14-ти танків Leopard 2 A6 зі складів Бундесверу. Вочевидь, ці танки мають увійти до складу того ж батальйону, частиною якого мають стати «Леопарди» з Фінляндії, Іспанії та Нідерландів – усі вони також модифікації 2 A6.

Другий батальйон нібито мають формувати танки з Польщі та Норвегії, у яких є Leopard 2 A4, а також Португалії. Щоправда, офіційного підтвердження про постачання від них ще не надходило. Натомість у ЗМІ потрапила інформація про передавання Україні основних танків «М1 Abrams».

На російських болотах з цього приводу стогін чути вже кілька місяців. Але після оголошення німцями кінцевого рішення московську діжку з екскрементами таки прорвало.

- Це вкрай небезпечне рішення переводить конфлікт на новий рівень протистояння та суперечить заявам німецьких політиків про небажання ФРН втягуватися до нього. На жаль, це відбувається знову і знову, - заявив журналістам посол рф у Берліні Сєргєй Нєчаєв.

Ну і звісно ж, росіянці, які так люблять на 9 травня обписувати свої «жигулі» закликами «На Берлін!» чи «Можем павтаріть», не могли не наступити на улюблений німецький мозоль – їхню мілітарну травму минулого століття.

- Вибір Берліна означає остаточну відмову ФРН від визнання історичної відповідальності перед нашим народом за страшні злочини нацизму, що не мають терміну давності, в роки Великої Вітчизняної війни, навмисного забування непростого шляху повоєнного примирення росіян і німців, - зазначив нєчаєв.

В унісон із ним заспівав і депутат Бундестагу від годованої москвою партії «Альтернатива для Німеччини» Петер Бістрон. «Ви щойно викинули фундаменти післявоєнного часу за борт. Особлива відповідальність Німеччини за жертви Другої світової війни була сенсоутворюючою», - закинув він канцлерові Шольцу. І спробував його залякати тим, що, мовляв, Шольц увійде в історію як канцлер, який «закопав ногами фундамент зовнішньої політики Німеччини – не воювати і не постачати зброю».

Разом із ним низка рашистських чиновників та істориків почала завивання на тему «танки з німецькими хрестами знову відправляються на «східний фронт» і воюватимуть з росією». Уперше з 1945 року.

Тим часом «вуса пєскова» вирішили побавитись у знавця і заявили, що «багато фахівців розуміють абсурдність цієї ідеї. Щодо технологічних аспектів цей план (постачання американських і німецьких танків, - ЗІФ) достатньо провальний. А головне – це відверте переоцінювання потенціалу, який це додасть ЗСУ».

Цікаво, що за ці просторікування речник ліліпутіна отримав на горіхи навіть від стрєлкова-гіркіна. Але це ще не найбільші зашквари серед рашапропагандистів.

«Варто послати Берліну чіткий та рішучий сигнал, що ми вважаємо Німеччину стороною конфлікту, і поява німецьких танків однозначно призведе до того, що ми будемо вважати територію Німеччини, її військові бази та інші об’єкти законними цілями. НАТО хоче повоювати таким хитрим чином, ніби не воює – не дочекаєтеся!», - волав у своєму токшоу рашапропагандист соловйов.

Решта рашистів попросту змагались у словоблудді та дошкулянні країнам заходу, особливо Німеччині, від якої вони явно не чекали такої «підстави».

«Начальник» анексованого Криму сєргєй аксьонов запропонував у якості помсти заборонити експорт до ФРН добрив та енергоносіїв.

Він також оприлюднив схему танку Leopard 2A4, зазначивши, що знайти слабкі місця цієї «кішки» можна самостійно, а командування рашистських окупаційних військ «забезпечить бійців усім необхідним для їх знищення».

- Знову «Дранг нах остен», знову план «Барбароса», знову «вундерваффе». Сценарій знайомий, фінал відомий, - «блиснув розумом» аксьонов.

Російські дипломати в різних країнах обізвали постачання танків «кричущою провокацією», і заявили про «палкову дисципліну» серед країн НАТО. А також пофантазували на тему «відродження колишньої воєнної моці» Німеччини і запевнили (включно з іншими залученими і купленими мілітарними «фахівцями») весь світ, що жодної переваги ці танки українським Збройним силам не дадуть.

Паралельно в рашаЗМІ розгорнули потужну інформкампанію щодо слабкості американських і німецьких танків, а також способів їх «знищення» лопатками та іншими підручними засобами. І зайвий раз згадали, що ці танки стануть «законними цілями» та будуть швидко знищені.

Росіянці, очевидно, ще довго вправлятимуться у гострослів’ї, але антиросіянський караван продовжує свій невпинний хід. І його гаслом залишається крилата фраза, яку нещодавно вкотре повторив генсек НАТО Єнс Столтенберг: «Звучить дивно, але шлях до миру лежить через постачання зброї Україні».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: