У Польщі затримали російського хокеїста-шпигуна

НОВИНИ 30.06.2023 Коментарі 0

Агенція внутрішньої безпеки Польщі затримала ще одного підозрюваного зі шпигунської мережі, що діяла у країні на користь російської федерації. Затриманий – громадянин росії, професійний спортсмен хокейного клубу першої ліги. Йому висунули звинувачення і після рішення суду заарештували на три місяці.

Про це повідомив уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, міністр-координатор спеціальних служб РП Станіслав Жарин на урядовому порталі.

Розслідування проводить Агенція внутрішньої безпеки під наглядом Люблінського відділу Національної прокуратури. Підозрюваного затримали 11 червня цього року у Сілезькому воєводстві.

Росіянин-хокеїст працював на російську зовнішню розвідку та виконував завдання на її замовлення на території Польщі. Зокрема, збирав інформацію про критичну інфраструктуру в декількох воєводствах. Про результати своєї роботи він систематично повідомляв керівників за винагороду.

Затриманий росіянин перебував у Польщі із жовтня 2021 року. Зібрані під час розслідування матеріали підтверджують його відданість та активну участь у виконанні покладених на нього завдань.

На підставі зібраних матеріалів у справі 13 червня Окружний суд у Любліні виніс рішення про застосування до затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою протягом 3 місяців.

Росіянин став 14-им затриманим у рамках слідства, якому інкримінують співпрацю з російськими спецслужбами. Усю групу росіяни використовували для проведення розвідувальної діяльності, зокрема моніторингу залізничних маршрутів, а також поширення пропаганди проти НАТО, Польщі та політики польського уряду. Підозрювані також готували диверсії на замовлення російської розвідки.

Також читайте:

У Польщі кинули за ґрати ще одного російського шпигуна

Нові деталі про завдання затриманих у Польщі російських шпигунів

Фото gov.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: