У Польщі кинули за ґрати ще одного російського шпигуна

НОВИНИ 28.03.2023 Коментарі 0

Служба військової контррозвідки Польщі затримала чергового агента, який працював на російські спецслужби. Прокуратура висунула звинувачення у вчиненні шпигунства на користь російської розвідки. Суд поки що заарештував затриманого на 3 місяці.

Іноземця схопили ще 21 березня за підозрою у проведенні розвідувальної діяльності. Він збирав інформацію, зокрема, про критичну інфраструктуру в Поморському та Куявсько-Поморському воєводствах, діяльність служб і органів, відповідальних за безпеку. Після чого передав її російським службам, повідомляє урядовий портал Республіки Польща.

У прокуратурі агент зізнався у вчинюваних діях і розповів деталі й обставини свого вербування росіянами. Чоловік виконував завдання в інтересах росії щонайменше із січня 2023 року.

В офісі міністра-координатора спеціальних служб РП також повідомили, що в перший день березня у Польщі за даними тамтешньої Служби військової контррозвідки ідентифікували як агента іноземних служб і затримали ще одного іноземця. Він працював на білоруські спецслужби.

Підозрюваний вивідував дані про важливі для безпеки Польщі об’єкти, в тому числі військові. Окружний суд у Любліні обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на три місяці.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну – з 24 лютого 2022 року – у Польщі затримали вже 20 осіб, підозрюваних у співпраці з російською чи білоруською розвідками.

Також читайте:
Нові деталі про завдання затриманих у Польщі російських шпигуні

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: