У Польщі за ґрати запроторили 15-го російського шпигуна

НОВИНИ 10.07.2023 Коментарі 0

Працівники Агенції внутрішньої безпеки (АВБ) республіки Польща затримали ще одну особу в рамках розслідування щодо шпигунської мережі, яка виконувала у країні завдання для росії. Нагляд за справою веде Люблінський відділ польської прокуратури.

Про затримання у Твіттері повідомив уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, міністр-координатор спеціальних служб РП Станіслав Жарин із посиланням на урядовий портал.

Як випливає з інформації, підозрюваного затримали 21 червня цього року. Він став 15-им за ліком підозрюваним в участі в організованому злочинному угрупованні, що займалося шпигунською діяльністю на користь кремля.

Чоловік, інформацію про якого не розкривають, прибув до Польщі 2019-го року і вступив у контакт із координатором шпигунської мережі. Його завданням було спостерігати за критичною інфраструктурою у Польщі – військовими об’єктами та морськими портами. За виконувану роботі шпигун отримував регулярну винагороду.

Згідно з рішенням Окружного суду в Любліні від 23 червня 2023 року, чоловіка тимчасово заарештували на 3 місяці.

«Справа, яку ведуть співпрацівники АВБ, є динамічною та розвивається. Агентство внутрішньої безпеки продовжує інтенсивну роботу, спрямовану на встановлення деталей діяльності шпигунської мережі та виявлення всіх осіб, пов’язаних з нею», - зазначено у тексті.

Також читайте: У Польщі затримали російського хокеїста-шпигуна

Фото – gov.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: