Скільки би лукашенко мотузку не плів – кінець настане, - Володимир Шанцев

ВІДЕО 10.07.2023 Коментарі 0

Володимир Шанцев у білоруській політиці з 1990-го року. Свого часу політик очолював обласний осередок Об’єднаної громадянської партії Білорусі (ОГПБ) в Могильові. Минулого року під час партійного з’їзду його обрали заступником голови партії, а очолив її Микола Козлов. Парадокс ситуації полягає в тому, що останнього обрали керівником ОГПБ уже тоді, коли він перебував за ґратами – режим лукашенка засудив його на два з половиною роки. Тож виконувати його обов’язки доручили Володимирові Шанцеву. За його словами, у березні 2023 року тиск режиму сягнув свого апогею. Перед ним було три шляхи: продатися КГБ, сісти у в’язницю або ж виїхати…

Виконувач обов’язків голови Об’єднаної громадянської партії Білорусі (ОГПБ) Володимир Шанцев відвідав Львів і завітав у студію Білоруського інформаційного центру.

Білоруський опозиційний політик переконаний, що лукашенкові вдається залишатися такий рекордний період часу при владі завдяки підтримці з росії. Хоча шанси усунути його від влади були неодноразові – це могло статися і в 1996 році, коли ініціювали імпічмент, і в 2010 році, і в 2020 році.

«Якщо би не підтримка росії, він би злетів з посади», - переконаний опозиційний білоруський політик.

Теперішня присутність «вагнерівців» у Білорусі, внутрішній терор і підтримка росії не дозволяють говорити про те, що всередині Білорусі можливе народне повстання – підтримка кремля і внутрішній терор тримає лукашенка при владі.

Гість БІЦу декілька разів по 15 діб перебував у слідчому ізоляторі. Він поділився малоприємними спогадами про умови лукашенківської пенітенціарної системи: дощані нари, жорсткий розпорядок і повне безправ’я.

Володимир Шанцев також розповів про теперішню ситуацію в партії, її майбутнє і висловив своє бачення розвитку подій, зокрема, щодо путінського кухаря-терориста прігожина.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: