Українка уперше обіграла білоруску та не потиснула їй руку

НОВИНИ 10.07.2023 Коментарі 0

Українська тенісистка Еліна Світоліна обіграла білоруску Вікторію Азаренко (остання перебуває на 56 сходинок вище у рейтингу жіночої тенісної асоціації – WTA) в 1/8-ій фіналу «Вімблдону».

Програвши перший сет із рахунком 2:6, у другому українка перемогла 6:4 та перевела гру у третій – вирішальний. На 9-му тай-брейку українка вирвала перемогу 7:6 у сеті та партії загалом. Гра тривала 2 години і 49 хвилин, повідомляє tribuna.com.

Після матчу українка зігнорувала церемонію рукостискання з білорускою, потиснувши руку лише судді. Зазначимо, що Еліна Світоліна принципово відмовляється від рукостискання з російськими та білоруськими візаві.

Ось такими були завершальні секунди драматичного матчу.

Також варто наголосити, що українська спортсменка уперше перемогла Вікторію Азаренко – програвши їй перед тим у 5 зустрічах.

Для Еліни це дев’ятий виступ в основній сітці «Вімблдону», і вона вдруге в кар'єрі зіграє в 1/4-ій фіналу проти тенісистки з Польщі Іґи Свйонтек.

Білоруська тенісистка так прокоментувала відмову у жесті рукопотискання від Еліни Світоліної:

  • Жертва? Жертва того, що хтось не потиснув мені руку? Ой, будь ласка. Вона не хоче тиснути руку росіянам і білорусам. Я поважаю її рішення. Що я повинна була зробити. Залишатися і чекати?

Українська спортсменка також подякувала уболівальникам за підтримку. Зокрема, на своїй сторінці у FB, де отримала велику кількість слів вдячності та підтримки.

До слова, як повідомляло білоруське видання «Зеркало», у вересні минулого року український тенісист Сергій Стаховський розповідав, що Вікторія Азаренко передала сумку з особистими речами українським дітям. За словами українського тенісиста, Вікторія була єдиною людиною, яка підійшла до нього під час турніру «Ролан Ґаррос» і висловила співчуття.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: