У Польщі викладач-любитель дитячої порнографії зберігав тисячі особистих справ військових спецслужб

НОВИНИ 31.07.2024 Коментарі 0

У справі, у якій затримали працівника Військово-історичного бюро, тривають масштабні процесуальні дії, зокрема, за межами Варшави. Офіційне оголошення з цього приводу заплановано на пізніше. Про це повідомила Окружна прокуратура у Варшаві.

Додамо, що у​​​ вівторок, 30 липня, військова поліція затримала працівника Військово-історичного бюро та викладача Академії військових мистецтв. У нього знайшли тисячі особистих справ військовослужбовців спецслужб, а також дитячу порнографію – про це стало відомо з неофіційний джерел tvn24.pl.

Військова поліція діяла під наглядом прокурора військового відділу Окружної прокуратури у Варшаві. .

– Можу лише повідомити громадськості, що в різних місцях Варшави тривають заходи. Ймовірно, завтра ми надамо ширше повідомлення про нашу діяльність, – сказав сьогодні. 31 липня, tvn24.pl Пьотр Антоні Скіба, речник окружної прокуратури.

Як стало відомо неофіційно, під час обшуків військові знайшли у доктора Павла П. незліченну кількість документів, у тому числі близько трьох тисяч особових справ солдатів, переважно тих, хто служив у спеціальних формуваннях.

Окрім того, Роберт Зелінский, журналіст tvn24.pl, підтвердив, що під час обшуку солдати також знайшли у вченого матеріали з дитячою порнографією.

Прокурор військового відомства аналізує кримінальну відповідальність з точки зору різних кримінально-правових положень: як закону «Про захист персональних даних», так і Кримінального кодексу. Також слідчі розглядають детальну кваліфікацію за статтею 202 Кримінального кодексу, яка охоплює зберігання дитячої порнографії.

Учений працював у Військово-історичному бюро, у відділі історичних досліджень. У записах його лекцій, які він читав для Інституту національної пам’яті, можна знайти інформацію, що у 2022 році він обіймав керівну посаду в WBH.

Справою займається не лише Військова поліція Польщі, а й Служба військової контррозвідки з огляду на те, що в межах роботи у Військово-історичному бюро Павел П. неодноразово їздив до Вітебська, що в Білорусі- повідомила Європейська правда.

Фото ілюстративне/Польське радіо

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: