У МЗС Молдови відреагували на провокаційну ідею проросійського політика

НОВИНИ 14.08.2024 Коментарі 0

Колишній проросійський президент Молдови та лідер тамтешньої Партії соціалістів Ігор Додон запропонував прийняти «закон про іноагентів». Саме так вчинили проросійські сили у грузинському парламенті, внаслідок чого Грузії зупинили процедуру приєднання до Євросоюзу.

Ініціативу Додона у вівторок, 13 серпня, прокоментував міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой. За його словами, спочатку він розцінив заяву експрезидента як жарт, адже «людина, яка дбає про свою країну, не могла сказати такого», пише молдовське видання NewsMaker.

«Почувши подібну заяву, я подумав, що це жарт, адже людина, яка дбає про свою країну, не могла сказати такого. Коли молдавський політичний лідер заявляє про плани саботувати європейський курс країни, підірвати демократію, це викликає тривогу», - цитує видання допис глави МЗС у соцмережах.

Міхай Попшой також нагадав, що ухвалений у Грузії закон зумовив припинення процесу приєднання країни до Євросоюзу.

«Для Додона діаспора – це паралельний електорат, а Європа, яка допомагає Молдові мільйонами євро, є іноземним агентом», - обурився міністр, звинувативши соціаліста в намірі ізолювати Молдову від світової спільноти.

«Такий політичний підхід соціалістів, який розділяють деякі кандидати у президенти, несе серйозний ризик для майбутнього Молдови. Дехто хоче, щоби наша країна знову опинилася в ізоляції, без підтримки, у повному васалітеті. Ми з цим не змиримося. Наша країна з великими труднощами виборола шанс стати частиною великої європейської сім'ї. Громадяни країни хочуть процвітання та мирного майбутнього в Європейському Союзі, і жодні іноземні агенти не зможуть перешкодити законному бажанню більшості народу», - наголосив міністр.

Минулого тижня, 7 серпня, Додон заявив що Молдова потребує закону про іноагентів за прикладом такого, що ухвалили у Грузії. Мовляв, він потрібен для перевірки «чим у Молдові займаються неурядові організації, які стають окремою гілкою влади та мають навіть більшу силу, ніж ЗМІ та політики».

Також читайте: Кремлівська рокіровка: у Молдові у президенти пхають скандального прокурора

Проросійський Додон пророкує Молдові полон

На фото з відкритих джерел – міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: