У Львові «хапнули» хакерів, що продали росіянам акаунтів на мільйони гривень   

НОВИНИ 23.09.2022 Коментарі 0

Угруповання хакерів нейтралізувала Служба безпеки України у Львові. Зловмисники зламували акаунти людей з України і країн Європейського Союзу, з чого користала російська пропаганда.

Конфіденційну інформацію угруповання продавало через анонімну платформу «Даркнет». За попередніми даними СБУ, хакери продали орієнтовно 30 млн акаунтів та отримали майже 14 мільйонів гривень.

«Їхніми «оптовими клієнтами» були прокремлівські пропагандисти. Саме вони використовували одержані установчі дані українських та іноземних громадян для поширення фейкових «новин» з фронту і створення панічних настроїв. Метою таких маніпуляцій була масштабна дестабілізація у країнах», - йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Зламані акаунти використовували від імені пересічних людей для поширення дезінформації про суспільно-політичну ситуацію в Україні та ЄС.

Угруповання складалося із декілька хакерів зі Львова, які використовували спеціалізоване комп’ютерне обладнання у своїх домівках.

Організаторові повідомили про підозру за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: