У Львові викрили екссекретаря обкому кпу, який з початком вторгнення поновив підривну роботу

НОВИНИ 27.07.2023 Коментарі 0

Кіберфахівці Служби безпеки викрили у Львові ще одного прихильника рашизму, який виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію частини території України.

Про це повідомили в СБУ.

Прізвище в інформації не названо, але як повідомили ЗІФ у правоохоронних органах, ідеться про уродженця РФ Ігоря Некрасова. (Як повідомляє сайт «Чесно», Ігор Некрасов «народився 30 сiчня 1959 року в місті Южно-Сахалінськ, громадянин України, освіта вища, був секретарем Львівського обласного комітету забороненої КПУ, двічі ( 2012-му та 2014-му роках) балотувався до ВРУ, не обрали)». 

Отже, СБУ повідомило: «Зловмисником виявився колишній секретар регіонального комітету забороненої комуністичної партії України.

У 2014 році він проводив активну політичну діяльність і навіть балотувався до Верховної Ради.

Але після невдалої спроби отримати депутатський мандат «партійний» функціонер на тривалий час «зник з ефіру».

Однак, після початку повномасштабного вторгнення рф він почав публічно підтримувати російську збройну агресію.

Встановлено, що ворожу агітацію він поширював через власну сторінку в забороненій соцмережі «Одноклассники».

Для конспірації незаконних дій він створив декілька фейкових акаунтів, які використовував для подальшого проведення підривної діяльності на користь країни-агресора.

Крім того, у своїх «дописах» зловмисник вихваляв агресивну політику очільника кремля, «ностальгував» за колишнім срср і виправдовував захоплення частини південних регіонів України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками); ст. 436 (пропаганда війни); ч. 2 ст. 436-1 (повторне поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів); ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі матеріали справи скеровано до суду. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури".

Додамо, що у серпні 2022 році Ігор Некрасов отримав 2 роки умовно за поширення комуністичної символіки. Ось як про це тоді писав «Судовий репортер»: "Шевченківський районний суд міста Львова визнав уродженця РФ Ігоря Нєкрасова, який більше 20-ти років проживає у Львові, винним у поширенні в мережі Facebook картинок з комуністичною символікою...

Чоловікові призначили 2 роки позбавлення волі умовно, з конфіскацією майна. Між прокурором та стороною захисту була укладена угода про визнання винуватості.

Як встановили слідчі, засуджений Нєкрасов, в період часу з 1 травня 2016 року по 1 травня 2022 року, з власного комп’ютера, опублікував на сторінці у Facebook зображення комуністичної символіки.

«Розмістив 7 зображень комуністичної символіки у вигляді: герба Радянського Союзу, прапора червоного кольору з серпом та молотом перехрещеним між собою та п’ятикутною зіркою над ним, зображення портрету Сталіна, комуністичне гасло «Слава вєлікому царю», що є забороненими, згідно Закону України «Про засудження комуністичного, та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 9 травня 2015 року», - йдеться у вироку.

За фактом таких дій у квітні 2022 року проти Нєкрасова було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.436-1 ККУ, яка передбачає покарання у виді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без.

Ще до початку судового розгляду була укладена угода про визнання провини, з узгодженою мірою покарання – позбавлення волі строком на 2 роки, але зі звільненням від відбуття ув’язнення із випробувальним терміном.

Суддя також додав пункт про конфіскацію майна підсудного, хоча в угоді про таке не йшлося.

У судовому засіданні Нєкрасов повідомив, що проживає у Львові більше як 20 років і має тут сім’ю, але є уродженцем Южно-Сахалінська і за національністю - «рускій». Перед обранням покарання, суддя Юрій Донченко уточнив в Нєкрасова, чи він сумує за Радянським Союзом і чи з такої причини публікує подібні зображення.

«Моя жизнь была повязана с российской символикой, «радянськой» символикой, и я не считал, шо она принесёт какой то вред. Тем более, что я поздравлял с праздниками 1 мая, 9 мая», - говорив Нєкрасов.

Потім суддя запитав Нєкрасова, чи не вважає він, що такі дії можуть мати негативні наслідки для його львівської сім’ї. «Ну, значит, ошибку сделал, не подумал, -  відреагував чоловік. – Я полностью «визнаю» свою вину. Считаю, что действительно поступил неоправдана».

Адвокат Олег Сибаль вважає, що умовне покарання буде достатнім для попередження нових злочинів. Він сказав, що його підзахисний «десь не до кінця був проінформований». А саме, що Нєкрасов думав, що кримінальна відповідальність загрожує за демонстрацію комуністичної символіки десь на вулиці, і був впевнений, що його акаунт у мережі Facebook закритий».

Фото – «Судовий репортер»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: