Про виробництво тисяч російських дронів...

ОКРЕМА ДУМКА 27.07.2023 Коментарі 0

Нещодавно російська пропаганда випустила репортаж із підприємства з виробництва боєприпасів «Ланцет», що баражують, із брехливим наративом про те, що його виробничі потужності – десятки тисяч одиниць на місяць.

Як би неймовірно не звучало з вуст, наприклад, Скабєєвої, про виробництво 40-45 тисяч «Ланцетів» на місяць, а низка російських Telegram-каналів узагалі заявляли про 200 тисяч, але на цю брехню повелися панікери у нас в Україні. Хоча, репортаж був дешевою дешевкою першого курсу ілюзіоністів.

Тепер же, на тлі того, як наш інформаційний простір починає свердлити історію про завод з виробництва дронів-камікадзе Shahed-136, з'являються закиди про те, що цей завод зможе виробляти... тисячі дронів-камікадзе на місяць.

Ну, ось знову... Скільки можна!?

По-перше. Росія не має технічної та технологічної можливості на місяць виробляти в повністю замкнутому циклі тисячі дронів того чи іншого типу. Наприклад, у жовтні 2021 путін заявив, що на озброєнні міноборони рф перебуває 2 тис БПЛА. Заявив з гордістю, наче це мега-досягнення.

Тобто за час без гіпер-санкцій та активних бойових дій рівня повномасштабної війни в умовах щодо працюючої економіки було зібрано 2 тисячі БПЛА. Не 20 тисяч, не 10 тисяч, а 2 тисячі за декілька років виробництва різними підприємствами та різних типів.

По-друге. Навіть у самому Ірані, станом на осінь 2022 року виробляли в середньому 50 дронів Shahed-136. До кінця 2022 - початку 2023 року вдалося наблизитися до показника виробництва до 100 Shahed-136 на місяць. Це виробництво у країні, в якій усе для цього процесу налаштовано та налагоджено.

По-третє. Від слів до цифр. Якщо говорити про «Ланцети», то кожен їх удар записують на відео та демонструють по всіх пропагандистських майданчиках з піною біля рота й ейфорією плебсу. Скільки таких відео публікуються за місяць? 40 тис? 20 тис? Може 2 тис? 200?

Протягом місяця у відкритих джерелах публікують менше ніж 100 відео з атаками «Ланцет».

Тепер підійдемо до питання емпірично.

У травні збито 655 російських БПЛА, з яких 377 – це Shahed-136. Тобто, 278 із них – це різні типи російського та не тільки виробництва.

У червні збито 414 БПЛА, з яких 166 – це Shahed-136, тобто – 248, це різні типи російського і не тільки виробництва. У липні 448, 193 з них – Shahed-136, тобто – 255 з них – це різні типи російського і не тільки виробництва.

Які ж із цього можна зробити висновки?

Як бачимо, від місяця до місяця середній показник БПЛА, що їх збивають, - не Shahed-136, а тих же Орлан-10, Ланцет-1/3 та інших, - практично незмінний. Це розвідувальні дрони, це дрони з контейнерами скидання, це боєприпаси, що баражують. І сумарно всіх їх щомісяця однакова кількість.

А тому, коли хтось заведе чергове скиглення про те, що росія може виробляти десятки тисяч дронів і що скоро нас усіх щодня атакуватимуть сотні Shahed-136 і Ланцет-3... Ну, ви знаєте, що в такому разі робити . Часом панікер гірший за мавпу із гранатою.

Слава нації!

Олександр Коваленко, ТГ-канал

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: