У Львові відкрили виставку з портретами білоруських політв’язнів

НОВИНИ 10.08.2022 Коментарі 0

У вівторок, 9 серпня, у Львові запрацювала виставка з фотопортретами білоруських політв’язнів під назвою «Барви білоруської революції».

Виставка розповідає про те, що відбувалося на Маршах Свободи 2020 у Білорусі. Експозиція показує тих політв’язнів, доля яких тісно пов’язана з Україною, - йдеться на сторінці Free Belarus Center у FB.

Організатори виставки нагадують, режим лукашенка також ув'язнив громадян України, які сидять за ґратами тільки тому, що підтримали протести 2020 року проти фальсифікації виборів.

«9 серпня 2020 року став днем, який змінив життя багатьох білорусів та білорусок, став точкою неповернення для сотень тисяч людей, - цитує ініціаторів виставки «Укрінформ». - Сидять за ґратами активісти та журналісти, які працювали з темою України та любили Україну, сидять люди, які висловилися проти повномасштабного вторгнення росії в Україну після 24 лютого. Список ув'язнених поповнюється щодня. Їх катують та змушують зізнаватися у невичинених «злочинах» проти антиукраїнського режиму лукашенка. Усі ці люди не мають залишатися непоміченими та незнаними. Про них важливо пам'ятати та говорити».

Під час відкриття експозиції у філії Львівського історичного музею від України брав участь представник обласної військової адміністрації, який висловив теплі слова білорусам.

Організатори виставки – білоруски Анісія Козлюк та Аліна Рудіна. Захід організований за підтримки Free Belarus Center та правозахисного центру «Вясна».

Побачити «Барви білоруської революції» у філії Львівського історичного музею можна до 14 серпня з 9:00-17:00.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: