У Львові презентують книгу про реальні причини Волинської трагедії

Анонси 19.07.2024 Коментарі 0

У неділю, 21 липня, у приміщенні Львівського фотомузею (Палац Мистецтв, що на вул. Коперника, 17 у Львові) відбудеться презентація книги професора Львівського національного університету імені Івана Франка та Варшавського університету, доктора історичних наук Богдана Гудя «Від Люблінської унії до Волинської різні. Чотири нариси польсько-української історії».

Видання польською мовою з’явилося на світ до 81-их роковин «кривавої неділі» на Волині. Автор висвітлює найважливіші віхи польсько-українських відносин із використанням архівних джерел. Читачі знайдуть для себе відповіді на причини кривавих подій у спільній історії поляків та українців, а також роль НКВД у міжнаціональній ворожнечі.

В інтерв’ю виданню «Локальна історія» Богдан Гудь, зокрема, пояснив, чому написав свою працю польською мовою:

- Тому, що вважаю своїм обов'язком доносити правду до польського читача. У своїх дослідженнях я керуюся тезою польського письменника-інтелектуаліста Юзефа Мацкевича «Тільки правда є цікавою». Хочу, щоби поляки зрозуміли, що коли кажуть, що «правда вас визволить», то ця правда повинна бути для обох сторін. І якщо з польського боку будуть формулюватися тези, оперті на фальшуванні фактів, щоб показати, що Волинська трагедія була запланована, зорганізована і здійснена УПА, то діалогу не вийде. Тому, що польські історики практично не беруть до уваги досліджень українських істориків. А якщо й беруть, то тільки для того, щоби «проїхатися катком» по їхніх працях. Натомість дослідження, оперті на фактах – зокрема мої, вони просто ігнорують! Нема книжки – нема проблеми… 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: