У Литві переобрали президента

НОВИНИ 27.05.2024 Коментарі 0

За даними Головної виборчої комісії, після підрахунку бюлетенів на всіх 1 895 виборчих дільницях Ґітанас Науседа набрав 74,43% голосів виборців. Прем'єр-міністр Інґріда, яка йому опонувала, отримала підтримку 24,06% виборців.

За даними ГВК, Науседа переміг у всіх самоврядуваннях Литви, повідомляє агенція Delfi. У неділю відбувся другий тур президентських виборів. Щоби віддати свій голос на виборах глави держави, до скриньок для голосування прийшли 49,61% громадян.

Увечері неділі, коли з’явилась інформація про підрахунок голосів на більшості дільниць, переможця привітав український президент.

«Шановний Ґітанасе Науседо, вітаю вас із переобранням! Ви завжди були з нами в ці найскладніші роки. Я ціную вашу щиру підтримку України та впевнений, що, працюючи разом, ми забезпечимо свободу, мир і безпеку в Україні, країнах Балтії та в усій нашій Європі», - зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що у І-му турі 12 травня Науседа, який балотувався на переобрання як незалежний кандидат, посів перше місце, набравши майже 44% голосів.

Шимоніте, кандидатка від керівної консервативної партії «Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи», посіла друге місце з 20% голосів.

На фото: Ґітанас Науседа з дружиною / з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: