Львів уперше прийняв Чемпіонат України з рукопашу «Спас»

ФОТО 26.05.2024 Коментарі 0

Уперше в історії національних видів спорту України у Львові минулими вихідними відбувся Чемпіонат України з національного виду спорту – українського рукопашу «Спас».

Український рукопаш «Спас» - козацьке бойове мистецтво. Його створили та популяризують з метою познайомити молодь з козацькими традиціями. Належить до змішаних єдиноборств, адже цей вид спорту поєднує удари та кидки, боротьбу в партері з больовими та задушливими прийомами. «Спас» офіційно визнано в Україні, проте поки що він не є олімпійським видом спорту.

Метою змагань, що відбулися у спортивному залі Львівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7, були відродження, розвиток і популяризація бойової культури, історичних і духовних традицій українського народу; зміцнення дружніх зв'язків між спортсменами, клубами і школами різних видів та стилів бойових мистецтв світу; духовне об'єднання представників шкіл бойових мистецтв різних напрямків на основі Правди, Честі і Совісті, духовних чеснот Воїна; популяризація здорового способу життя; формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини; стимулювання участі молоді у проведенні фізкультурно-спортивних і патріотичних заходах і виявлення кращих спортсменів країни в «Українському рупопаші «Спас».

Хлопці та дівчата різних вікових і вагових категорій прибули до Львова з різних областей України. Зокрема, Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Львівської областей.

Організували змагання Міністерство молоді і спорту України, Всеукраїнська Федерація «Спас», Львівська міська рада, Львівська федерація «Спас», Запорозьке Військо Низове «Запорозька Січ».

З ліва на право – керівник ГО "Життя патріотів" Олександр МАЦЯХ
ексдепутат V та VI скликань, почесний президент ВГО "Всеукраїнська федерація «СПАС» Олександр РЯБЕКА
майстер спорту України міжнародного класу, начальник управління спорту та молодіжної політики департаменту розвитку Львівської міської ради Антон НІКУЛІН, 
засновник бойового гопака Володимир ПИЛАТ
президент Всеукраїнської федерації «Спас», заслужений працівник фізичної культури і спорту України
Олександр ПРИТУЛА,
президент Львівської федерації «Спас» Тарас ГУПАЛО

Тарас ГУПАЛО та ведуча церемонії відкриття Чемпіонату з українського рукопашу «Спас» Люсьєна ВИНОКУРОВА

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: