Спецслужби позбавили зрадників України компаній і майна

НОВИНИ 05.04.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України  спільно з Державним бюро розслідувань викрила 15 компаній у Києві й області. Вони працювали в інтересах росії під контролем колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Володимира Сівковича. Останнього підозрюють у державній зраді і шпигунстві.

За даними слідства, саме колишній «регіонал» Сівкович, який отримав від «фсб-шників» оперативний псевдонім «Котигорошко» курує діяльність так званого «політичного офісу» в Москві. Цю структуру організовано за вказівкою фсб. Йому у цьому допомагав ексголова адміністрації Президента України Андрій Клюєв. Завдання цієї структури  – проводити розвідувально-підривну діяльність проти України, у тому числі координувати роботу агентурних мереж у прифронтових районах нашої держави, повідомила у своєму ТГ-каналі пресслужба СБУ.

«Для прикриття злочинних дій та їх фінансування Сівкович використовував підконтрольні йому компанії у Києві. Ці підприємства здійснюють свою діяльність у сферах торгівлі, фінансів та транспортних перевезень, а також надають ріелторські послуги. Свій дохід від комерційної діяльності фірми спрямовували на підтримку країни-агресора та її поплічників», - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків підприємств правоохоронці виявили зброю, документи й інші матеріали з доказами незаконної діяльності Сівковича.

У цій справі СБУ та ДБР зібрали докази співпраці ексочільника головного управління СБУ в Автономній республіці Крим Олега Кулініча з російською фсб. Як випливає із перехоплених українськими спецслужбами розмов Кулініча, якого СБУ затримала раніше, курував саме Сівкович.

«Ці розмови входять до матеріалів кримінального провадження, яке завершило ДБР. Після того, як обвинувачений ознайомиться зі справою, їх передадуть до суду», - йдеться у повідомленні.

Пресслужба СБУ нагадала, що Кулініча затримали у липні 2022 року під час спецоперації спільно з ДБР. Йому оголосили підозру у державній зраді (ст. 111 Кримінального кодексу України), створенні злочинної організації (ст. 255), самовільному залишенні місця служби в умовах воєнного стану (ст. 407), заволодінні зброєю та її незаконному зберіганні (ст. 410 та 263).

«Ми зробили максимум, аби не просто затримати топового державного зрадника, але й зібрати потужну доказову базу, на основі якої суд зможе винести справедливий вирок. Це – чіткий сигнал усім, хто працює на ворога: СБУ обов’язково вас знайде і змусить відповідати за скоєне, де б ви не ховалися. Кожного крота витягнемо на світло», - цитує голову СБУ, генерал-майора Василя Малюка пресслужба.

До слова, саме Василь Малюк, ще до його призначення на теперішню посаду, займався розробкою Кулініча і спецоперацією з його затримання. За його словами, СБУ  «здійснила агентурно-технічне проникнення до лав фсб», здобула всі файли, в яких Кулініч доповідав у Москву інформацію про ситуацію в Україні.

Кулініч виконував вказівки кураторів для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України, шпигунства, розставляв «своїх людей» у державні і правоохоронні органи, підбурював громадян до державної зради.

Раніше голова СБУ Василь Малюк розповів, що вищезгаданий «офіс» у Москві є своєрідною «кротофермою».

«Основна його задача – збір інформації і робота по Україні. В офісі присутні кадрові співробітники 5-ої служби фсб рф. І безпосередньо вони у повній співпраці зі Сівковичем взаємодіяли з Кулінічем. Після того, як він передавав інформацію, вони доповідали в фсб», - зазначав тоді Василь Малюк.

Ще одним «уловом» українських спецслужбістів стали земельні ділянки екстелеведучої Оксани Марченко. Цього разу за матеріалами СБУ на Львівщині арештували нові дві земельних ділянки дружини кума путіна віктора медведчука. Останнього після арешту та допиту обміняли у вересні минулого року на 215 українських полонених.

Цікавим у цій справі є те, що земельні ділянки з об’єктами нерухомості вартістю понад 17 мільйонів гривень у престижному туристичному районі Львівської області є незаконні оборудки за участі колишнього керівника районного відділу земельних ресурсів. Ексчиновнику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Перед чим – у серпні минулого року – на Львівщині СБУ ініціювала арешт трьох земельних ділянок, якими незаконно володіла Марченко.

Окрім землі СБУ нещодавно повідомляла про виявлення активів Оксани Марченко, яку підозрюють у фінансуванні російських окупаційних угруповань, на загальну суму понад 440 млн грн. Ішлося про пакети акцій металургійних підприємств в Україні, якими дружина медведчука володіла через три офшорних компанії.

Наприкінці лютого цього року СБУ повідомляла про арешт майна дружини медведчука на понад 5,6 млрд грн.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: