У Києві «взяли» блогера, який працював на рашистську пропаганду

НОВИНИ 22.09.2022 Коментарі 0

Служба безпеки України повідомила про підозру блогеру з Києва. Останній намагався дискредитувати Збройні Сили України за допомогою коментованих відео, які охоче використовувала російська пропаганда.

За інформацією СБУ, один із відомих блогерів поширював російську пропаганду та вів інформаційно-підривну діяльність. Його дії задокументовано. Зловмисник знімав на відео рух військових колон українських захисників у Києві й області. У своїх коментарях до відзнятого матеріалу ображав воїнів і намагався фіксувати їхні обличчя та номерні знаки автомобілів.

Дискредитаційний матеріал він викладав у мережі, чим охоче користалися кремлівські пропагандисти. Вони використовували це для підготовки замовних ефірів і фейкових «новин» про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Спецслужби росії використали матеріали блогера для «розгону» дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої мешканців Київщини.

Перепадало від нього і волонтерам: окрім образ на їхню адресу, він ще й вимагав від них кошти «за оприлюднення публікацій на підтримку Сил оборони».

СБУ повідомила йому про підозру за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі та гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

У FB в коментарях до інформації СБУ про цю новину читачі пишуть, що йдеться про засновника ресурсу dtp.kiev.ua Влада Антонова. В одному із дописів його назвали «лугандонським сєпаром».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: