У КНУ імені Шевченка поновили вивчення білоруської

НОВИНИ 24.09.2024 Коментарі 0

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відновили вивчення білоруської мови. Про це ЗІФу повідомив керівник Благодійного фонду "Вільна Білорусь" Олексій Францкевич.

Найактивніший представник білоруської діаспори в Україні Олексій Францкевич зустрівся з ректором найпрестижнішого навчального закладу України Володимиром Бугровим на запрошення останнього. У зустрічі, що відбулася в Білоруському центрі Інституту філології, також брала участь дружина полеглого у російсько-українській війні білоруського Героя Павла Горбача (позивний "Борт") – Олена.

"Приємно, що в Україні знову почали вивчати білоруську мову в найпрестижнішому університеті країни. Мова білоруської нації, нації, яка тут, в Україні, пліч-о-пліч з українцями стоїть на захисті всього людства від російської імперії. Мова білоруських Героїв тих, хто віддав своє життя в Україні за нашу волю. Слава Україні! Живе Білорусь!" - зазначив голова БФ "Вільна Білорусь".

Нагадаємо, у жовтні минулого року в КНУ імені Тараса Шевченка заборонили використання російських джерел у навчальному процесі та закрили програми вивчення російської, білоруської мов і фарсі
 

Фото – ТГ-канал "Вільна Білорусь"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: