У Грузії російські літаки послали за курсом корабля

НОВИНИ 16.05.2023 Коментарі 0

У Грузії набирають обертів протести проти відновлення авіасполучення з росією. У вівторок увечері, 16 травня, біля будівлі парламенту у Тбілісі відбувся мітинг студентів та опозиційних партій проти рішення уряду відновити пряме авіасполучення з путінською росією.

Дозвіл від грузинської влади на прямі перельоти вже отримали «Азимут» та Georgian Airways. Перший авіарейс із Москви до Тбілісі має відбутися 19 травня. ЄС висловив жаль у зв'язку з цим, повідомляє ТГ-канал «МО».

«Це плювок в обличчя суспільства, - цитує одного з активістів «МО». – 20% нашої території окуповано Росією. І Путін робить царську подачку – скасовує візи, відновлює авіа. Нам це не потрібне від нього. Будемо протестувати поки влада не перегляне це рішення».

Протестувальники тримали у тому числі плакати російською мовою: «Російський літак, іди…», «Російський літак, іди за військовим кораблем!»

«Кожен член грузинського уряду, який погоджується на авіасполучення між Росією і Грузією, - зрадник!» - категорично висловився активіст студентського руху Лука Чохонелідзе.

«Проросійський уряд Грузії саботує грузинські інтереси та самобутність. Якщо так триватиме, Грузія згодом може стати російською провінцією. Однак грузинське суспільство, особливо молодь, не змириться з поразкою», - заявив у розмові з «МО» секретар у справах молоді опозиційного Єдиного національного руху Ігор Нарманія.

За його словами, вуличні протести нещодавно показали свою ефективність, коли змусили владу відмовитися від закону про іноагентів.

Член Єдиного національного руху Дмитро Чиковані повідомив, що дві нові протестні акції заплановані на 19 травня. Опозиційні партії домовилися об'єднати зусилля, а завтра відбудеться їхня зустріч із послами США та ЄС.

«Путіну необхідна хоч якась перемога, - пояснює політолог Георгій Мчедішвілі. – Це спроба «повернути» Грузію, благо зараз уряд, який так боїться Москви, що не чинитиме перешкод».

Також читайте: Путін скасовує візовий режим для громадян Грузії та відновлює польоти у країну – реакція грузинів

Фотоколаж – ТГ-канал «МО»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: