ЦРУ йде вербувати росіян у соцмережі

НОВИНИ 16.05.2023 Коментарі 0

Нові реалії вимагають нестандартних рішень. Американське Центральне розвідувальне управління вирішило, що настав нарешті час пошукати серед росіянців тих, хто готовий передавати на Захід таємну інформацію. І створило спеціальний ТГ-канал для безпечних контактів.

Платформу ТГ обрано невипадково – її вважають найпопулярнішим на болотах джерелом неофіційної інформації. Свою роботу канал розпочав із публікації відеоролика, в якому московитів агітують допомагати американським спецслужбам.

В емоційному двохвилинному відео показані росіяни, які живуть своїм життям та обмірковують важливі рішення. Війну в Україні не згадано – у ЦРУ вважають за краще наголошувати на «позачасових цінностях». Цільовою аудиторією, на думку авторів ролика, є насамперед працівники урядових структур.

У потенційній цільовій групі, на думку ЦРУ, можуть бути тисячі або навіть десятки тисяч росіян, які проживають як усередині країни, так і за кордоном та здатні «поділитися цінною інформацією» – у тому числі люди, які працюють у сферах кібербезпеки, технологій, фінансів, а також військові та дипломати.

Це відео також виклали й на інших соціальних медіаплатформах, зокрема в YouTube, Twitter, Instagram і Facebook.

«Російське вторгнення в Україну створило історичну можливість для американської розвідувальної спільноти увійти в контакт із великою кількістю росіян, незадоволених політикою владіміра путіна, й отримати від них інформацію, якої потребують Сполучені Штати», - зазначили у бесіді зі CNN працівники ЦРУ, які займаються цим проєктом.

Окрім відеозвернення в ТГ-каналі опублікували й інструкцію, як анонімно та безпечно зв’язатися із ЦРУ.  

  • Сьогодні, ймовірно, найкращий період вербування росіян, який у нас був, - вважає колишній керівник контррозвідки ЦРУ Джеймс Олсон. Він загалом високо оцінив кампанію відомства у соцмережах.

Водночас у самих Сполучених Штатах паралельну кампанію запустило і Федеральне бюро розслідувань. Вона націлена на росіянців, які мешкають у США, хоча й виглядає доволі нестандартно: текстові повідомлення з пропозицією співпрацювати з ФБР отримують, наприклад, усі… хто входить і виходить з будівлі московитського посольства у Вашингтоні. У тексті ФБР використало й цитату ліліпутіна російською: «Ми готові слухати».

Рашистів, звісно, просто розриває від злості. Але відповісти на такий тролінг вони спромоглися лише твітом про «сміховинність спроб посіяти паніку і сприяти дезертирству персоналу» посольства.

У рашаЗМІ, описуючи відео ЦРУ, наголошували на тому, що «зліплений там вербувальний матеріал для фактичного набору зрадників батьківщини апелює навіть до почуття «патріотизму» росіянців та віддає належне росіянській культурі – у ролику цитують рядки з творів Льва Толстого та Федора Достоєвського». Ну, нехай хоч цим потішаться ці хворобливі імперські любителі «вєлічія».

А щодо «тарґетування» фебеерівцями відвідувачів амбасади, то московити попередили, що спецслужби США «спеціально відстежують мобільні телефони тих, хто відвідує посольство рф». І «нагадують», буцім подібне стеження «відбувалося й перед початком конфлікту в Україні». У цієї наволочі в нас досі триває «конфлікт»…

«Розкиньмо сітку якомога ширше, ми візьмемо всіх! Ми можемо запропонувати їм захист. Ми можемо запропонувати їм безпеку. Ми можемо запропонувати їм повну анонімність. І ми можемо запропонувати їм пакет, що відповідає цінності інформації, яку вони надають», - вважає колишній контррозвідник Олсон. Можливо, він і має рацію.

Нагадаємо, як повідомляв ЗІФ, на московії створили мережу фейкових ботів нібито для вербування росіянців до лав ЗСУ. Хоча насправді тих, хто зголошувався, через деякий час затримували силовики.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: