У Гаазі ми хотіли би бачити іншого володимира – Президент України

НОВИНИ 04.05.2023 Коментарі 0

Президент України Володимир Зеленський виступив із промовою у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі. Сюди він прибув із Фінляндії після візиту в Гельсінкі.

«Ми всі хотіли би бачити в Гаазі іншого Володимира – того, який заслуговує на засудження за злочинні дії, - цитує Президента України ВВС. – Упевнений, що це станеться, коли ми переможемо».

Нагадаємо, МКС у березні виписав ордер на арешт російського диктатора путіна та уповноваженої з прав дитини в російській федерації марії львової-бєлової у зв'язку з незаконною депортацією українських дітей.

За словами українського Президента, лише у квітні росіянами, які ведуть війну в Україні, було скоєно 6 139 військових злочинів. Унаслідок цих злочинів загинули 207 мирних жителів України, в тому числі 11 дітей.

Президент України згадав і вчорашній російський обстріл Херсона, внаслідок якого 23 особи загинули та ще 49 отримали поранення.

Володимир Зеленський сказав, що в цій війні на карту поставлено долю не лише однієї країни та додав, що ми «не можемо зупинити агресивні війни, але можемо перемогти агресію як злочинну ідею, яка зароджується у свідомості людини, яка звикла до безкарності».

За його словами, будь-яка агресивна війна має одну спільну рису – винуватець війни не вірив, що доведеться відповідати за вчинене.

Тому лише трибунал здатний притягнути до відповідальності за ці злочини агресії, а українські суди гарантують, що російські окупанти відповідатимуть за більшість своїх злочинів.

Він також подякував Міжнародному кримінальному суду, який, за його словами, працює в ім'я справедливості, а також подякував Нідерландам за постачання озброєнь Україні.

«Це війна, яку ми не хотіли, але ми маємо зробити так, щоби вона була останньою», - сказав Президент України на завершення своєї промови під овації присутніх.

Також ТГ-канал Президента України повідомив про зустріч Володимира Зеленського з під час візиту до Нідерландів із президентом Міжнародного кримінального суду Пьотром Хофманскі та секретарем Міжнародного кримінального суду Освальдо Завалою Агілером.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: