У Франції розпочали судити прихильницю кремля

НОВИНИ 01.10.2024 Коментарі 0

Марін Ле Пен та інших членів «Національного об'єднання» звинувачують у фіктивному найманні працівників Європарламенту, що завдало збитків на мільйони євро. Якщо її провину доведуть, то Ле Пен не зможе балотуватися у президенти, вибори якого заплановані у 2027 році.

Кримінальний суд Парижа у понеділок, 30 вересня, розпочав процес у справі керівництва «Національного об'єднання» (раніше, до 2018 року - «Національний фронт», - ред.), яку очолює скандально відома ультраправа політикиня, 56-річна Марін Ле Пен. Останню та її компанію звинувачують у розкраданні коштів Європейського Союзу і прихованому фінансуванні партії шляхом фіктивного наймання асистентів депутатів Європарламенту, повідомляє DW. Максимальне покарання за цим звинуваченням – до десяти років позбавлення волі. Сумарні збитки оцінили на суму майже 7 млн євро. 330 тисяч євро з цієї суми Марін Ле Пен вже повернула Європарламенту.

Згідно зі звинуваченням, люди, влаштовані на посади помічників депутатів Європарламенту від «Національного об'єднання», насправді працювали не на своїх представників у ЄС, а особисто на Ле Пен або ж її партію. Наприклад, один із «помічників» Тьєррі Лег'є майже два десятиліття був охоронцем засновника партії – Жана-Марі Ле Пена (батька політикині), а пізніше став охоронцем самої Ле Пен. Цікаво, що охоронець опублікував книгу про свою роботу, проте жодним словом у ній не обмовився про свою посаду в Європарламенті.

На лаві підсудних разом із Марін Ле Пен опинилися також її сестра і колишній партнер Луї Аліо. Серед обвинувачених і батько ультраправої політикині – 96-річний Жан-Марі Ле Пен. Йому дозволили не брати участь у засіданнях, зважаючи на його він і стан здоров'я. Усього у справі проходять 27 осіб, слухання триватимуть до середини листопада.

Як нагадує DW, 2015 року прокуратура Парижа розпочала розслідування у зв'язку з підозрами у тому, що представники «Національного фронту» в Європарламенті неправомірно найняли приблизно 20 працівників. Прокуратура перевіряла відомості, що ці люди отримували зарплату від Європарламенту, хоча насправді продовжували працювати на «НФ». 2018 року суд Європейського Союзу виніс рішення в аналогічній справі, за якою проходили Жан-Марі Ле Пен і його соратник Брюно Гольніш. Тоді суд ухвалив, що політики мають повернути Європарламенту сотні тисяч євро.

Нагадаємо, 2014 року «Національний фронт» Ле Пен отримав 11 мільйонів євро кредитів від російських фінустанов. Також у біографії Ле Пен особиста зустріч з путіним (на фото АР вище) у кремлі 2017 року перед виборами у Франції, підтримка політики москви в контексті України й анексії Криму.

На початку цього року французька «Радикальна ліва партія» подала до суду на «Національне об'єднання» Марін Ле Пен у зв'язку з корупційними діями та поширенням російської пропаганди. 

На фото Марін Ле Пен перед початком суду в Парижі Dimitar Dilkoff / AFPGetty Images/ dw.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: