У Дорогуську поляки частково послабили блокаду: відкрили рух вантажівок у бік України

ПЕРЕКЛАДИ 13.03.2024 Коментарі 0

Сьогодні, 13 березня, після 13:00 польські фермери на ПП  у Дорогуську почали пропускати до кордону українські вантажівки, які стоять у черзі. «Це наш дружній жест у бік українських водіїв, щоб вони поверталися до своїх родин», — про це Польській агенції пресовій повідомив Войцех Лось, лідер протесту польських фермерів у Дорогуську (Любельське воєводство).

Войцех Лось підкреслив, що це не означає призупинення чи припинення акції протесту перед кордоном з Україною.

«Це наш жест щодо українських водіїв, щоб вони могли повернутися до своїх сімей, до своєї країни, яка все ще перебуває у складній ситуації під час війни, коли доводиться битися з росією», - сказав він.

Також Войцех Лось зазначив, що 35 днів аграрії блокують дорогу в напрямку пропуску до України. На його думку, урядові засідання та переговори були невдалими. "До нас ніхто не звертається, але ми разом з мером гміни Дорогуськ і водіями зі сходу, розпочали цей діалог, щоб вони (українські водії) поверталися на Батьківщину...", - сказав він.

На запитання, на який термін буде розблокований пункт пропуску, лідер протестувальників відповів, що «ми відкриваємо кордон і все, і поки не знаємо, доки». "Ми чекаємо на реакцію прем'єр-міністра, міністра сільського господарства та України", - сказав він.

Войцех Лось повідомив. що попри те, що тимчасово блокувати рух з Польщі в Україну  на переході в Дорогуську не будуть, однак протестувальники залишаться на переході.

"Ми випускаємо українських водіїв з Польщі, але блокування вантажівок, які прямують з України до Польщі, триватиме", - додав лідер протесту.

У середу, 13 березня, вранці, черга на переїзд у Дорогуську в бік України становила 8 км і доходила до міста Бжезно, було близько 300 вантажівок. Орієнтовний час очікування на оформлення – орієнтовно 70 годин. 

Також Польське агентство пресове повідомило, що протестувальники на кордоні регулярно пропускають транспорт з гуманітарною та військовою допомогою, із живими тваринами і автобуси.

Нагадаємо, польські фермери на цей час блокують кордон з Україною. Вони виступають проти запровадження так званої "Зеленої угоди" ЄС, а також проти імпорту продовольчих товарів з України. 

Фото – Протест польських фермерів у Дорогуську/мережа X/RAFAŁ MEKLER 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: