Данія замовила виробництво 18 гаубиць «Богдана» для ЗСУ, бо оборонка України задіяна не на 100%

НОВИНИ 11.07.2024 Коментарі 0

Данія замовила виробництво 18 самохідних гаубиць «Богдана» для українських військових, повідомила 10 липня пресслужба міністерства оборони країни.

Очікується, що артустановки, які фінансує Копенгаген, будуть доставлені в найближчі місяці, - пише Радіо Свобода.

«Коли я був в Україні цієї весни, щоб відвідати низку підприємств оборонної промисловості в Києві, я переконався в можливостях підтримки України через придбання безпосередньо в української оборонної промисловості. Таким чином ми гарантуємо, що обладнання, якого потребують українці, на фронті можна виробляти і доставляти поряд, це забезпечує деякі очевидні матеріально-технічні переваги, допомагаючи розбудувати оборонну промисловість в Україні», - заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Він також висловив сподівання, що більше країн підуть данську модель закупівель в Україні, оскільки «можливості українців виробляти обладнання більші, ніж фінансування, яке вони мають зараз».

За його словами, є великий потенціал для подібних угод, щоб виробляти більше обладнання в Україні.

У квітні уряд Данії спільно з партіями парламенту погодив збільшення військової підтримки України на додаткові 4,4 мільярда данських крон (590 мільйонів євро) у 2024 році.

Додамо, що Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить озброєння та військову техніку для ЗСУ в українських виробників. 

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: