У Білорусі дозволили порушувати кримінальні справи проти померлих, і навіть судити їх

НОВИНИ 15.06.2023 Коментарі 0

Законопроєкт, який дозволить правоохоронним органам порушувати кримінальні справи проти померлих людей, ухвалила Нижня палата парламенту Білорусі – Палата представників.

Як повідомляє «Дзеркало», законопроєкт вносить зміни до статті Кримінального кодексу щодо обставин, які виключають провадження у кримінальній справі. Відповідно до нього можна буде порушувати справи проти померлих людей за статтями про злочини, які не мають терміну давності – наприклад, це підготовка чи ведення агресивної війни, тероризм, геноцид, екоцид, порушення законів та звичаїв війни.

Представляти в суді інтереси померлої людини зможуть її родичі. Для цього вони мають подати відповідну заяву. У випадку, якщо родичі вирішили не брати участь у процесі або їх не змогли знайти, інтереси обвинуваченого представлятиме призначений адвокат.

«Белта» уточнює, що поправки до КК підготувала Генпрокуратура, яка з 2021 року веде «дослідження обставин геноциду білоруського народу в роки Великої Вітчизняної війни та післявоєнний період» з метою встановлення осіб, причетних до геноциду та їх кримінального переслідування.

Закон набуде чинності після того, як його схвалить Рада Республіки (верхня палата парламенту) та підпише алєксандр лукашенко.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: