У Берліні Світлана Тихановська замовила слово за білорусів і Білорусь

НОВИНИ 08.11.2023 Коментарі 0

Необхідно продовжувати тиск на режим лукашенка та вимагати негайного звільнення політв'язнів. З таким проханням-вимогою лідерка демократичних сил Білорусі Світлана Тихановська звернулася у вівторок, 7 листопада, у Берліні до учасників першого засідання Альянсу груп «За демократичну Білорусь». 

Такі групи вже діють у парламентах 22-ох країнах світу. У заході взяли участь керівники парламентських груп Австрії, Франції, Грузії, Німеччини, Італії, Латвії, Литви, Люксембургу, Молдови, Норвегії, Польщі, Португалії та Іспанії. Парламентарі з Ірландії, США й України долучилися онлайн.

Лідерка білоруських демсил також закликала депутатів спростити процедури легалізації білорусів, які перебувають у вигнанні у їхніх країнах.

«Нам потрібне комплексне рішення, яке би передбачало видачу закордонних паспортів, продовження посвідок на проживання та спрощення юридичних процедур. Зі свого боку ми готуємося до видачі нового білоруського паспорта. Прошу підтримати цей проект у ваших парламентах», - подає цитату білоруської політикині її пресслужба у ТГ-каналі

Окремо білоруська лідерка наголосила на необхідності підтримати європейські прагнення білорусів:

– Європейський Союз для нас – єдина альтернатива «русскому міру». Світу насильства, несправедливості та тиранії. Тільки в Європейському Союзі Білорусь може зберегти свою незалежність і гарантувати добробут громадян.

Наприкінці свого виступу Світлана Тихановська закликала учасників заходу приєднатися до Дня солідарності з Білоруссю 12 листопада.

Окрім виступу перед парламентарями, Світлана Тихановська також зустрілася з міністром європейських справ Німеччини Анною Лурманн й обговорила спрощення легалізації для білорусів у цій країні. 
Також німецькій стороні висловили прохання допомогти білоруському громадянському суспільству та незалежним ЗМІ, посилити підтримки білоруських волонтерів в Україні, яким раніше Німеччина передала 5 джипів і мобільний шпиталь.

Анна Лурманн повідомила про підготовку документів, що спростять легалізацію білорусів у Німеччині. 

Наприкінці зустрічі Ціхановська подякувала представниці німецького уряду за послідовну підтримку вільної Білорусі та запропонувала призначити спецпредставника з питань відносин з демократичними силами, як це уже зробили у декількох країнах 

Свій візит до Берліна пані Тихановська завершила на мітингу білорусів біля Бранденбурзьких воріт. 
Разом з нею взяли участь представники організації «Разом», Народних посольств Білорусі, Libereco – організація, що підтримує білоруських політв'язнів.

Під час виступу Світлана Ціхановська закликала білорусів активніше працювати з політиками та мадеіа. Порушувати питання Білорусі на всіх рівнях: зустрічах, мітингах, конференціях. 


 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: