ВНЗ попрощаються із заочниками та «вечірниками». Новації майбутньої вступної кампанії

НОВИНИ 08.11.2023 Коментарі 0

Починаючи із 2024 року українські виші більше не проводитимуть набір вступників на вечірню та заочну форми навчання. Про це йдеться в ухваленому 8 листопада законі про зміни до порядку державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року.

Зокрема, в тексті йдеться про те, що у 2022, 2023 і 2024 роках зарахування на навчання у виші здійснюється в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

Конкурсний відбір здійснюватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2021 року або вступних випробувань 2022–2024 років. Встановлено, що вступні випробування для участі в конкурсному відборі на навчання у вишах включають українську мову, математику, історію України та предмет на вибір (фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія, українська література).

Ще однією новацією наступного навчального року буде скасування вечірньої та заочної форми навчання для здобуття ступеня вищої освіти бакалавра та магістра.

Для учнів, які у 2024 році завершують початкову школу, планують провести державну підсумкову атестацію (ДПА з української мови та математики) в режимі пілотування.

Також парламент вирішив повернути історію України та іноземну мову до обов’язкових предметів ДПА (на додачу до української мови і математики), але цей закон (про ДПА для 9 та 11 класів) запрацює вже після війни.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: