Оператор "Гепарда" розповів, як українці додумалися збивати російські ракети з німецької установки

НОВИНИ 08.11.2023 Коментарі 0

Воїн Збройних Сил України Олександр на псевдо “Бармен” розповів, як німецькі самохідні установки "Гепард" працюють по російських ракетах. Досвід використання "Гепардів" проти крилатих ракет є унікальним. Адже до цього німці їх використовували проти безпілотників і коптерів. 
 
“Перед війною я навчався, катався на велосипеді, їздив з дружиною на море до Бердянська, - цитує Олександра служба за'язків із громадськістю Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького. – .Як і всі люди, ми відпочивали, поки не прийшов агресор на нашу землю. І я пішов до лав Збройних сил. Я розумів, що якщо не піду, то до мого міста прийде окупант. "Гепард” - це німецька самохідна установка, оснащена радаром. За допомогою нього ми захоплюємо ціль. У німців ця техніка працювала по безпілотникам та коптерам. Вони ніразу не збивали нею ракети. А ось ми зрозуміли, що вона ще й ракети може збивати”.

На рахунку Олександра та його побратимів 4 знищені  “шахеди” і 2 ракети. Після команди про атаку з повітря хлопці можуть очікувати 1-3 години до моменту появи ракети чи "шахедів". Заводять "Гепард" та під час руху на бойову позицію запускають апаратуру. Коли ціль захоплено на радарі ЗРК, комп’ютер дає дозвіл на її знищення.

"Командир екіпажу дивиться у перископ, натискає на педаль вогню і ми бачимо спалах від вибуху “шахеда” або ракети. Якщо ми не влучаємо у ціль, снаряди “Гепарду” через 5 секунд розриваються у повітрі, тож вони не потраплять кому-небудь у будинок”, - розповів "Бармен".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: