У Белграді масова акція протесту біля Республіканської виборчої комісії, - відео

НОВИНИ 18.12.2023 Коментарі 0

У Белграді в понеділок, 18 грудня, увечері тисячі симпатиків руху "Сербія проти насильства" протестують біля Республіканської виборчої комісії проти фальсифікацій на виборах. 

Про це повідомив сайт N1.

Зокрема, у повідомленні сказано: "У Белграді проходить мітинг протесту коаліції "Сербія проти насильства". Після виступу на початку мітингу перед Асамблеєю Белграда колона підійшла до будівлі Республіканської виборчої комісії (РЕК), де, за їх словами, були передані докази порушень виборів у Белграді. Перед РІК велика кількість людей, які незадоволені результатами виборів у Белграді та Сербії. Весь час була напружена обстановка, в один момент стався інцидент з охоронцями. Марініка Тепіч і Мірослав Алексич оголосили голодування до скасування виборів у Белграді".

Нагадаємо, проросійський президент Сербії Александар Вучич оголосив, що його список “Александар Вучич – Сербія не повинна зупинитися” переміг на дострокових парламентських виборах, що пройшли у Сербії 17 грудня.

Мовляв, після опрацювання понад 95% бюлетенів список Вучича набирає понад 46% голосів, або 128 мандатів (у Народній скупщині 250 имісць). 

На другому місці опинилась опозиційна лівоцентристська сила “Сербія проти насильства” з 23,5% (65 мандатів).

Третю позицію здобула коаліція під проводом Соціалістичної партії Сербії (SPS) – 6,7% (18 мандатів).

Національно-консервативна коаліція NADA та популістський блок “Ми – голос народу” дістали близько 5% кожен (по 13 мандатів).

Альянс угорців Воєводини має 6 мандатів, коаліція Партії справедливості і примирення та Демократичного союзу хорватів Воєводини – 3, СДП Санджаку (босняки) – 2, Албанська коаліція долини Прешево – 1, Російська партія – 1.

Явка становила понад 55%.

Також нагадаємо, що президент Сербії Александар Вучич 1 листопада розпустив парламент і призначив на 17 грудня 2023 року дострокові парламентські та місцеві вибори, чергові вибори до парламенту мали б відбутися у 2026 році, попередні пройшли у квітні 2022-го.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: