У Балтійському регіоні активізувалася російська авіація

НОВИНИ 18.06.2024 Коментарі 0

Міністерство оборони Литви вже другий тиждень фіксує підвищену активність російської авіації у Балтійському регіоні.

На думку відомства, це пов'язано з військовими навчаннями НАТО у Литві та Балтійському морі, повідомляє LRT.

«Активність російських літаків у регіоні може бути пов'язана з міжнародними навчаннями BALTOPS, «Залізний вовк 2024-1», що наразі відбуваються у Балтійському регіоні», - йдеться у коментарі міністерства.

Минулого тижня винищувачі НАТО, які здійснюють місію повітряної поліції у країнах Балтії, здійснили 11 вильотів для виявлення та супроводу російських літаків, які порушили правила польотів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Усього виявлено та перехоплено сім тактичних бомбардувальників СУ-24, п'ять винищувачів СУ-27, чотири винищувачі СУ-30, два винищувачі-бомбардувальники СУ-34, чотири літаки-розвідники Іл-20, два літаки-розвідники та аерокартографи Ан-3 а також одного разу пасажирський літак Іл-96.

Більшість цих літаків летіли без планів польотів, із відімкненими радіолокаційними транспондерами та без радіозв'язку з Регіональним центром управління польотами.

Більшість зі суден злетіли з Калінінградської області в міжнародному повітряному просторі і здійснили посадку там же.

Позаминулого тижня повітряна поліція НАТО в Литві також здійснила 11 вильотів для ідентифікації та супроводу російських літаків, що летіли в міжнародному повітряному просторі.

Зазвичай на тиждень фіксують лише поодинокі такі випадки.

Зараз у Балтійському морі тривають найбільші на сьогодні військові навчання BALTOPS'24, в яких беруть участь приблизно 9 тисяч військовослужбовців та іншого персоналу, понад 50 кораблів і понад 80 літаків із 20-ти країн НАТО.

Фото – Reuters/Scanpix

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: