Twitter заблокував акаунти журналістів, які висвітлювали діяльність Ілона Маска

НОВИНИ 16.12.2022 Коментарі 0

Міністерство закордонних справ Німеччини опублікувало скріншоти декількох заблокованих у Твіттері акаунтів німецьких журналістів. Окрім німецьких медійників, соцмережа, що віднедавна належить Ілону Маску, заблокувала декілька акаунтів працівників американських видань.

«Свободу слова не можна вмикати чи вимикати, коли заманеться, коли заманеться. Ці журналісти більше не можуть ні стати нашими передплатниками, ні розкритикувати будь-що, ні навіть просто прокоментувати. І нам, @Twitter, це дуже не подобається», - цитує твіт німецького МЗС ВВС.

Представник Твіттера пояснив, що нове правило сервісу передбачає блокування тих акаунтів, що поширюють інформацію про місцеперебування людей у реальному часі.

Нові правила модерації запровадив безпосередньо власник Ілон Маск. У німецькому дипломатичному відомстві пообіцяли серйозно переглянути своє ставлення до цієї платформи.

У ВВС розкрили історію конфлікту. Почалося все з обіцянки Маска подати до суду на власника облікового запису @ElonJet. Останній відстежував місцеперебування мільярдера, публікуючи твіт з інформацією про кожен зліт та приземлення його приватного літака, знайдену у відкритих джерелах.

Маск заявив потрактував такі дії, як такі, що наражають на небезпеку його сім'ю і пообіцяв блокувати будь-які облікові записи, якщо вони розкривають місцеперебування людей у реальному часі.

«Вони публікували моє точне місце перебування у реальному часі – готові координати для вбивць, що, очевидно, є порушенням умов користування сервісом», - написав мільярдер після того, як заблокували акаунти журналістів.

Представник The New York Times назвав блокування «сумнівним та прикрим». Він сказав, що ні газета, ні репортер Райан Мак, чий обліковий запис заблокували, не отримали жодних пояснень про причину.

Журналіст CNN Доні О'Салліван (його обліковий запис теж заблокували), назвав такий крок небезпечним «потенційним стримувальним впливом». На його думку, він може вплинути на інших журналістів, які висвітлюють діяльність Маска та його компаній.

У телекомпанії СNN заявили, що «імпульсивне та необґрунтоване блокування акаунтів низки репортерів викликає занепокоєння, але не дивує». Там також закликали всіх користувачів платформи подбати про її «хаос, що наростає, і нестабільність».

Деякі журналісти уже заявили, що не використовуватимуть Твіттер доти, допоки не розблокують акаунти їхніх колег.

Експерт агентства Bloomberg назвав ситуацію «чорною п'єсою про менеджмент», що знову засвідчила показала зосередження медіавлади «в руках магнатів біґтеху».

Нагадаємо, що Ілон Маск отримав контроль над Твіттером у жовтні після оплати 44 млрд доларів.

Схоже, Ілон Маск заразився хворобою «русского міра», бо останнім часом він відзначився неоднозначними заявами в контексті російської агресії щодо України.

У його фарватері іде й інший власник мережі Facebook марк цукерерґ, чия політика його соцмережі блокує навіть безневинний допис.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: