Туска провокували запитанням щодо Курського наступу: прем’єр відбештав провокаторів

НОВИНИ 13.08.2024 Коментарі 0

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, відповідаючи на запитання про український наступ у Курській області, сказав, що дії України є оборонними. Він додав, що поведінка російських військ в Україні підпадає під ознаки геноциду, і Україна має повне право результативно паралізувати росію в її агресивних намірах.

Зокрема, як пише Польське радіо, на прес-брифінгу у вівторок, 13 серпня, Дональду Туску поставили запитання щодо української атаки в Курській області. Відповідаючи на запитання, чи членів НАТО не турбує той факт, що озброєння, яке відправляється в Україну для оборони, використовується в росії для нападу, Туск сказав, що «був би дуже обережний із такими формулюваннями».

«Дії України є оборонними», - сказав очільник уряду. Він підкреслив, що «те, що роблять російські війська і російська авіація з територією України, мають ознаки геноциду і нелюдських злочинів». «І Україна має повне право вести війну так, щоб якомога ефективніше паралізувати росію в її агресивних намірах», - додав він.

Прем'єр-міністр також запевнив, що польська сторона підтримує постійний контакт із українською на найвищому політичному рівні. Він також визнав, що його не здивувала «така нестандартна і для когось несподівана зміна ситуації на фронті». «Але, звісно, ​​немає мови про консультації, на яких хтось у Києві зі мною домовляється, у який день і куди хтось рушить», - пояснив він.

Прем’єр підкреслив, що позиція Польщі щодо війни в Україні не змінилася. «Ми підтримуємо Україну у війні, яка є війною оборонною», - заявив він.

Туск також стверджував, що «найбільший ризик для Польщі та Європи полягає в тому, що Україна програє війну, а росія виграє». «Це ризик, який безпосередньо вплине на Польщу і, я вважаю, на всю Європу. Тому дії України, які запобігають цьому сценарію, є також діями для нашої безпеки», - підкреслив Дональд Туск.

Фото – 13.08.2024. Прем’єр-міністр Дональд Туск під час прес-конференції після засідання уряду перед канцелярією прем’єр-міністра у Варшаві, 13 серпня / PAP / Paweł Supernak

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: