"Шахтар" переміг "Барселону" - Ліга чемпіонів

НОВИНИ 08.11.2023 Коментарі 0

7 листопада футбольний клуб "Шахтар" обіграв "Барселону" у Лізі чемпіонів з рахунком 1:0.

Про це пише Суспільне.Спорт.

"Шахтар" розпочав євросезон з поразки від "Порту" (1:3) та вольової перемоги над "Антверпеном" (3:2). А у першій грі з "Барселоною" на виїзді донеччани поступились з рахунком 1:2.

Натомість "Барселона" виграла усі три матчі першого кола, очоливши турнірну таблицю групи Н. Навіть нічия у другій грі зі "Шахтарем" гарантувала каталонцям перший за три роки вихід у плей-оф ЛЧ.

Перший небезпечний момент "гірники" створили на 16-ій хвилині: Микола Матвієнко отримав закидання у штрафний майданчик із глибини, але з гострого кута пробив у коліно воротареві каталонців Марку-Андре тер Штегену.

Наприкінці першого тайму "Шахтар" вийшов уперед: Георгій Судаков виконав діагональну передачу на Георгія Гочолейшвілі, той подав із правого флангу у штрафний, а Данило Сікан виграв верхову дуель із захисниками "Барселони" та відправив м'яч у ворота.

На початку другого тайму удари Сікана та Гочолейшвілі парирував тер Штеген. "Барселона" відповіла небезпечними спробами у виконанні Рафіньї та Феррана Торреса.

На 87-ій хвилині Невертон забив другий гол "Шахтаря", однак лайнсмен підняв прапорець, зафіксувавши офсайд у бразилійця.

У кінці матчу "синьо-гранатові" влаштували натиск на ворота "Шахтаря", проте українська команда зберегла переможний рахунок 1:0.

Каталонці перевершили "гірників" за кількістю ударів –14:9, однак донеччани мали суттєву перевагу за ударами у площину – 4:1.

Цікаво, що "Шахтар" перервав серію із чотирьох поспіль поразок від "Барселони". Перед цим востаннє українська команда перемагала каталонців у грудні 2008 року – 3:2 в останньому турі групового етапу ЛЧ.

Гра "Шахтар" - "Барселона" відкривала програму у четвертому турі в групі Н. Після цього результату донеччани продовжують залишатися на третьому місці, поступаючись "Порту" трьома очками. Матч "Порту" - "Антверпен" завершився з рахунком 2:0 на користь португальської команди.

Група Н

  1. "Барселона" (Іспанія) – 9 очок (4 матчі), 8:2 (різниця м'ячів)
  2. "Порту" (Португалія) – 9 (4), 9:3
  3. "Шахтар" (Україна) – 6 (4), 6:7
  4. "Антверпен" (Бельгія) – 0 (4), 3:14

Наступний матч "Шахтар" зіграє проти "Антверпена". Номінально домашня зустріч для "гірників" відбудеться 28 листопада, після паузи на матчі збірних.

Фото – ФК "Шахтар". 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: