Американська розвідка зізналася, чому боїться ударів ЗСУ углиб росії

АНАЛІТИКА 27.09.2024 Коментарі 0

Розвідка Сполучених Штатів Америки виступає проти надання Україні дозволу бити далекобійною зброєю по військових цілях на території росії. Причина банальна – кремль може вжити серйозних заходів у відповідь проти США та їх союзників. Причому, у розвідці не виключають й атаки зі смертельними наслідками.

Про це пише Delfi із посиланням на публікацію  за четвер, 26 вересня, у газеті The New York Times і її джерела.

Розвідка США вважає, що росія може активізувати диверсійні дії у Європі, наприклад, підпали й атаки на європейські та американські військові бази. Перший варіант у розвідці США вважають вірогіднішим.

Також, буцім значення після гіпотетичного надання такого права для України буде невеликим, оскільки вона має лише дуже обмежену кількість зброї такого типу. А чи отримає Київ нові партії, незрозуміло.

Та й після перших таких ударів західною зброєю росія, найімовірніше, передислокує найважливіші потенційні цілі на відстань, недосяжну для ракет.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово просив Захід дати дозвіл використати його далекобійну зброю для ударів по російській території та дати Києву більше таких ракет. ЗСУ вже отримували американські ATACMS, британські Storm Shadow, французькі Scalp.

Як зазначає Delfi, позиції різних країн і політичних структур на Заході щодо такого дозволу для України різні. Наприклад, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що зняття таких обмежень не стане переходом червоної лінії, після якої НАТО опиниться у стані війни з Москвою.

Європарламент схвалив резолюцію із закликом до країн ЄС негайно зняти всі обмеження на застосування Києвом західної далекобійної зброї щодо росії.

Під час візиту до США Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Джо Байденом, але на ній не було заяв про далекобійну зброю. Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр сказала, що за результатами зустрічі двох лідерів не очікуються "будь-яких нових оголошень" про дозвіл Україні бити західною зброєю вглиб Росії.

Заступник міністра закордонних справ росфедерації сєргєй вєршинін висловлював надію, що у Вашингтона "вистачить розуму і розуму" не давати Києву згоду на завдання ударів углиб території росії західними озброєннями. Наслідки цього він назвав "очевидними".

Також нагадаємо, що під час візиту глави Української держави до США у кремлі оголосили про зміну ядерної доктрини. Більшість експертів, у тому числі й Ігор Тишкевич, вважають, що риторика путіна полягає у намаганні налякати Захід застосуванням ядерної зброї. 

На думку фахівця із комунікацій та проєкт-менеджер Юрія Богданова, коли офіційний Київ наполягає на збільшенні допомги в озброєнні та дозволу бити по росії, у кремлі педалюють тему ядерної війни.

"... Коли Україна ставить питання про масштабування допомоги (в частині параметрів застосування зброї) і напередодні виборів  в США, де Росія грає в конкретного кандидата – вони витягують тему ядерки. Власне, єдиної російської зброї, якої насправді варто боятися. Щоби виграти собі ще трохи часу, який – поки Захід шукає в собі сміливість і політичну волю – дійсно грає на вигідний Росії розвиток подій. Питання лише в тому, коли адекватні серед наших партнерів втомляться від цих ігор", - зазначає експерт.

Фото – з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: