ТрО = ЗСУ, - РОЗ’ЯСНЕННЯ

НОВИНИ 05.05.2022 Коментарі 0

Останнім часом часто звучить питання: «Чому підрозділи Сил ТрО знаходяться поза межами своєї зони територіальної оборони?». Розлогі відповіді на нього дає прес-офіцер 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України Тарас Іщик.

1. На підставі чого відправили/відправляють?

1 січня 2022 року вступив в силу Закон України "Про основи національного спротиву", де в Законі чітко в ст. 20 п. 2 описувалося те, що Сили ТРО можуть бути використані в іншій зоні територіальної оборони з метою нарощування сил та засобів з метою виконання завдань територіальної оборони.  Вчора ВРУ прийняла зміни до Закону щодо використання Сил ТрО в районі бойових дій (зміни в п.1 ст. 20 - раніше там писало про те, що Сили ТРО не можуть бути залученими в зоні бойових дій) - це зроблено для законодавчого врегулювання і щоб військовослужбовці могли отримати весь необхідний соціальний та правовий захист. Більшість людей, які прийшли до ТрО, їхні рідні та близькі Закону і не читали, а незнання Законів не звільняє від відповідальності.

2. Дивує позиція багатьох людей - чому це ви кудись поїхали?

А чому ні? Боронити Львів і власний під'їзд буде вже пізно, якщо ворог просунеться до меж Львівської області. Всі військовослужбовці приймали військову присягу і зобов'язувалися захищати Україну до останньої краплі крові. Не захищати ЛЬВІВ чи ЛЬВІВСЬКУ ОБЛАСТЬ, а Україну. Для охорони та оборони населених пунктів в областях існують добровольчі формування територіальних громад, які не є в структурі ЗСУ, але підпорядковуються командуванню Сил ТрО.

ТрО = ЗСУ

3. Сили територіальної оборони - це Збройні Сили України, не треба плутати поняття, що це щось інакше. Ми всі тепер - кадрові військовослужбовці Збройних Сил з усіма необхідними документами, військовими квитками, заробітною платою, зброєю, речовим забезпеченням. Те, що видають в ЗСУ, видають і нам. Сили ТрО = ЗСУ.

«Наполегливо прошу всіх вас, друзі, не розганяти зраду, вірити в ЗСУ і підтримувати наших військових.

Тільки разом ми можемо подолати ворога, довіряючи нашій державі та довіряючи нашим Збройним Силам», - наголошує Тарас Іщик.

Нагадаємо, про застосування Територіальної оборони Збройних Сил України в районах ведення бойових дій «Західний інформаційний фронт» писав нещодавно у матеріалі: Територіальна оборона в зоні бойових дій: без вишколу – нікуди.

Колаж 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: