Ліліпутін в пошуках союзників, або чому мзс росії наїхало на Ізраїль

АНАЛІТИКА 05.05.2022 Коментарі 4

Міністр закордонних справ російської федерації лавров в інтерв'ю італійським ЗМІ порівняв Президента України Зеленського із Гітлером, а потім заявив про "єврейську кров" останнього. МЗС Ізраїлю вимагає від лаврова вибачень перед народом своєї країни, але МЗС РФ натомість звинуватило Ізраїль у "підтримці неонацистів" в Україні. Ізраїль заявив про зміну своєї політики відносно поставок зброї в Україні, перейшовши із статусу країни «нейтральної але співчуваючої» в статус країни-учасника антипутінської коаліції. Що це було? Невже путінське мзс настільки непрофесійне, що саме з власної волі створило собі проблему на рівному місці. Розглянемо альтернативну версію.

ТРОХИ ІСТОРІЇ

24 лютого 2018 року,  виступаючи на засіданні уряду Ізраїлю, Біньямін Нетаньяху заявив: "У мене є ясне послання до іранського режиму, який хоче знищити Ізраїль. Ізраїль продовжить діяти стільки, скільки потрібно, щоб зупинити нарощування іранської військової присутності в Сирії". Глава уряду Ізраїлю підкреслив, що має намір зробити саме іранську тему головною на зустрічі з президентом Росії, що відбудеться 27 лютого.

9 травня 2018 року на «дєнь побєди» Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху взяв участь у ході «Безсмертний полк» у Москві разом із російським диктатором путіним та прем'єром Сербії Олександром Вучичем. У руках Нетаньяху ніс портрет ветерана Другої світової війни, героя срср Вольфа Віленського.

У 2018-2021 роках відносини між росією та Ізраїлем були теплі та дружні, сторони погоджували свої дії на території воюючої Сирії, а росія стримувала агресивні плани та спроби Ірану взяти повний контроль над шиїтськими районами Сирії та Іраку та вийти військами до кордонів єврейської держави на відстань артилерійських чи ракетних обстрілів. Росія закривала очі на постійне знищення ізраїльською авіацією складів зброї, транспортні поставки зброї противникам єврейської держави на території союзної до росії «Сирійської республіки».

ВІЙНА ВСЕ ЗМІНИЛА

Ситуація в світі після Раймштайну кардинально змінилася. 40 країн плюс 3 спостерігачі, серед них і Ізраїль, фактично створили нову світову архітектуру безпеки демократичного світу проти ліліпутінської росії. І хто сказав, що вона не зможе діяти і проти інших диктаторських режимів, таких як КНДР, Іран чи навіть Китай.

Світові лиходії напружилися. Ця нова ситуація, створена героїчним опором українських Збройних сил, може бути хорошим прикладом для Південної Кореї та Тайваню, а консолідована світова підтримка ліберальних демократій дають малим країнам шанс на свою позицію та право вибору.

Лідери мусульманського світу мали справу із російською дипломатією і як завжди були часто обмануті. І Іран зажадав доказів лояльності. Мовляв, порвіть контакти із Ізраїлем, і ми Вам повіримо. Адже ви так плідно із євреями співпрацюєте. І Лавров почав свою гру.

Поворот росії лицем до радикального ісламізму, пошук «гарматного м’яса» в країнах мусульманського світу, таких як Іран, Афганістан, Ірак, Ліван – розгадка «театру одного актора Лаврова», без сумніву погоджена із ліліпутіним. Внести наративи боротьби мусульман із США і НАТО на території України, закликати Талібан, КСІР та Хезболу давати свої батальйони та проливати свою кров за хворі імперські мрії російської еліти – ось основна ціль цього послання-виклику Ізраїлю.

ЛІЛІПУТІН У ПАНІЦІ. СВІТ ОДУЖУЄ

Позиція росії до війни дозволяла маневрувати,бути арбітром в Сирії між Іраном та Ізраїлем, між Асадом і курдами, між Туреччиною та Асадом. Ворожі дії і висловлювання путінського мзс проти Ізраїлю піднімуть хвилю обурення серед могутнього євройського лобі в світі, зокрема і в США. А участь  будь-якої значної кількості ісламістських бойовиків в Україні лише загострить ситуацію і вимагатиме від України та світу відповідної реакції. Адже якщо ти із признаними у світі терористами та нацистами, то хто ж ти? Політика постійного підняття ставок у війні, постійного шантажу ядерною зброєю, так звана стратегія патрушева «ескалація для деескалації» закінчиться знищенням такої держави як російська федерація, першим в світі силовим вилученням ядерної зброї в окремої держави і хорошою вакциною для майбутнього планети з погляду на розвиток таких країн як КНДР, Іран чи навіть Китай.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Теодор Франц
2023-04-15 17:51:13

Всі відгуки на цей репортаж дебільні і читати їх противно. Жаль.

2022-05-12 12:14:32

Тот кто написал что лошара лавров прав,настоящий дыбил и фашист,стрелять таких надо!!!

Українець
2022-05-10 21:51:42

Автора попереднього відгуку хочу поздоровити - ти долбойоб (ка). лавров, ця "лошадь с печальным лицом", такий же старіючий маразматик, як і ліліпутін. Їхні очікування щодо залучення країн ОДКБ до війни в Україні не спрацювали. Не спрацюють і сподівання, пов'язані з Іраном. Мусульмани вас, кафірів, також кинуть))

2022-05-10 15:39:45

Правильно Лавров сказал , имеет право . Этому высказыванию есть очень большой подтекст . Мы знаем , кто и откуда , и почему . Но , не знают люди на Украине . Потому что , не имеют никаких прав . Особенно на жизнь .

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: