Територіальна оборона в зоні бойових дій: без вишколу - нікуди

НОВИНИ 04.05.2022 Коментарі 0

3 травня 2022 року Верховна Рада України прийняла зміни до Закону України "Про основи національного спротиву", згідно яких дозволяється застосування Територіальної оборони Збройних Сил України в районах ведення бойових дій. Про це повідомляють у 103-тій окремій бригаді Сил територіальної оборони Збройних сил України.

«Багато хто вважав і вважає, що Сили територіальної оборони мають охороняти свої області і регіони, стояти біля своїх будинків з автоматом. Тільки оборона свого регіону починається там, де ворог знаходиться фізично, тобто в зоні бойових дій. Якщо не зупинити злочини та безчинства, вбивства невинних дітей, жінок і старих - ця війна завершиться повним знищенням українського народу, чого ми не можемо допустити», - йдеться у повідомленні.

З перших днів повномасштабного вторгнення, військовослужбовці 103-ї окремої бригади Сил ТРО ЗСУ під командуванням полковника Валерія Курко працювали в районі виконання завдань та продовжують це робити і сьогодні.

«Тільки спільними зусиллями всіх Збройних Сил України, руху опору та національного спротиву ми знищимо ворога, який прийшов на нашу землю топтати, зневажати та знищувати все українське. Всі, хто давали військову присягу виконають її до кінця - до перемоги України», - наголошують у бригаді.

Як готуються сили територіальної оборони показали також у Батальйоні тероборони «ЛЕВ».

«Перелік видів озброєння, які можуть застосовувати добровольчі формування територіальних громад нещодавно поповнився протитанковими ракетними комплексами. На одному з останніх вишколів наші бійці навчилися користуватися NLAW, який є одним з найпопулярніших ПТРК», - повідомили в батальйоні.

Комплекси NLAW є шведсько-британською розробкою. Крім Великої Британії і Швеції, вони перебувають на озброєнні збройних сил Фінляндії, Швейцарії, Люксембургу, Індонезії, Малайзії, Саудівської Аравії, а тепер – і України.

Вони призначені для знищення бронетехніки в ближньому бою в міських умовах, їх ефективна відстань ураження – від 20 до 600 метрів. Ця дистанція є меншою, ніж у комплексів Javelin, ефективних на відкритій місцевості.

«Як опановуємо Javelin ми ще покажемо!», - запевняють бійці батальйону.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: