Тиждень 8-12 серпня у дзеркалі рашапропаганди

НОВИНИ 12.08.2022 Коментарі 0

Найпомітніші фейки, маніпуляції та дезінформація, які вкидали в інформаційне поле рашапропагандисти. ЗІФ зібрав дані власного моніторингу та повідомлення Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України.

Росіянська служба зовнішньої розвідки здивувала своєю черговою фантазією про те, що Польща нібито розвиває свої плани повзучої експансії в Україну. Зокрема, користуючись складною ситуацією в українському АПК, польські компанії організували скуповування сільгосппродукції за заниженими цінами, штовхаючи українські підприємства до банкрутства. Щоби потім їх активи та землю скупити за безцінь. Прикладом розвідники назвали «купівлю ячменю нового врожаю» по $30 за тону, що майже уп’ятеро дешевше його реальної нинішньої вартості.

Також у СВР нагадали про «закон щодо особливих гарантій для поляків» та оновлені умови приватизації. «Таким чином, нинішня київська влада фактично вже розпочали розпродаж країни, при цьому пріоритет у цьому «бізнес-проєктів» надано польським сусідам», - зробили безапеляційний висновок московитські розвідники.

Генпрокурор московії краснов заявив, що «злочини «Азова» за своєю жорстокістю можна порівняти з діями нацистів у ІІ світовій…, оскільки встановлено факти застосування членами «Азова» заборонених засобів та методів війни, тому «Азов» – націоналістичне формування». Ось так усе просто з росіянською аргументацією. Хоч і логіки в ній немає, але внутрішньому росіянському споживачеві все ок.

100 тисяч корейських добровольців їдуть воювати з Україною

Російські журналюги-пропагандони запустили фейк про 100 тисяч солдатіків КНДР, які готові воювати на боці рф в Україні. Пхеньян офіційно цю інформацію не підтвердив, але рашистів це не зупинило. Кім Чен Ин, нагадаємо, один з небагатьох, хто повністю підтримав дії ліліпутіна, і навіть визнав «незалежність» ОРДЛО.

Експерти ЦПД звертають увагу на те, що транспортування такої кількості живої сили паралізувало би транспортні шляхи рф, потребувало не менше 5 місяців і вимагало би потужного забезпечення усім необхідним – тоді як московитська армія не може повністю забезпечити навіть власних солдат. Спроба налагодити командування багатомовними підрозділами, скоріш за все, призведе до хаосу. А війська наразі потрібні і корейському диктатору, щоби стримувати свій народ та протистояти Південній Кореї і НАТО.

Отже, фейк про «корейських добровольців» продовжує пропагандистську кампанію щодо «готовності іноземних союзників» допомогти роzіянzькій армії. Раніше рашисти поширювали відео з африканськими «добровольцями», потім повідомляли, ніби Башар Асад відправляє в Україну 15 тис. сирійських добровольців, і ще підрозділ обіцяли лівійці. Але поки воюють самі росіянці, яким на допомогу рекрутують «гарматне м’ясо» з їхніх «глибинок», а іноді й просто з в’язниць.

Українці воюють «без правил»

Пропагандисти рф поширюють інформацію щодо планів ЗСУ під час деокупації масовано обстрілювати населені пункти до повного їх знищення. На думку ворога, ця інформація мала би налаштувати місцеве населення проти українських військових.

Мінубивства рф заявило, що ЗСУ замінували автомобільний міст через річку Жеребець. І планують підірвати його для звинувачення рашистів у невибіркових ударах по цивільній інфраструктурі. Згодом до переліку об’єктів додали ще два мости на Дніпропетровщині.

А зі Соледара буцім ЗСУ втікало так, що «на підступах до Соледара й Артемівська не вціліло жодне село – при відступі українці знищували буквально все на своєму шляху і вбивали мирних жителів», повідомляли пропагандистські ЗМІ рф.

Рашистське посольство у США заявило, що українці неодноразово влаштовували підпали врожаю, у тому числі розкидали з гелікоптерів палаючі теплові пастки. Ну очевидно ж, що це саме українці прагнуть не лише самі померти з голоду, але ще й влаштувати голодну смерть країнам Африки й ін.

Мінубивства рф також заявило, що має «достовірні дані про відправку до Харкова працівників СБУ для проведення каральної операції з виявлення громадян із проросійськими поглядами, затриманим будуть погрожувати фізичною розправою над членами їхніх сімей, насильством і тортурами».

Підготовка «референдуму»

Близько 700 людей масовки росіяни завезли до окупованого Мелітополя для заходу, під час якого підписали розпорядження про проведення т. зв. «референдуму». Його запланували на 11 вересня.

Раніше «вуса пєскова» заявляли, що це не роzzія збирається проводити плебісцит на окупованих територіях, а «місцеве населення». Запустити механізм «референдуму» планувалося, щойно там буде достатньо людей із росіянським «паспортом». Тож зараз триває спецоперація щодо паспортизації та проведення «референдумів».

«Удар ЗСУ по Токмаку завдано як помста за резолюцію щодо проведення референдуму щодо входження Запоріжжя до складу рф», - заявив колаборант-начальник окупованих районів Запорізької області в.рогов.

Ніхто аеродромів не бомбив

Пропагандисти намагались заспокоїти населення щодо вибухів на аеродромі в Новофедорівці у Криму, спершу повідомивши лише про одну жертву детонації кількох боєприпасів «через необережність». Потім кількість потерпілих зростала щогодини, дійшовши до 13 поранених.

Від «жодних пошкоджень техніки» довелося пройти шлях до «численних пошкоджень приватних будинків» довкола. Не визнавались і багатогодинні довжелезні затори перед керченським мостом у бік рф.

Росіянці вирішили не визнавати «руку Києва», щоби не підкреслювати недієздатність їхньої системи ППО і спецслужб. Проте командувача чорноморським флотом Осіпова з посади таки звільнили, повідомляють ЗМІ.

Наступного ж дня на зайнятому рашистами білоруському аеродромі «Зябрівка» пролунало декілька вибухів. Білоруське міноборони заявило, що після заміни двигуна та «контрольної обкатки» відбулося його займання, пожежу швидко погасили, тож ніхто не постраждав.

Росіяни не винуваті, і не треба «зачиняти» їх у рашці

Прес-алкаше росіянського мзс машка захарова заявила, що «за закликом Зеленського до відповідальності усього населення росії стоять американські політики». Пояснення цього не менш феєричне: бо, мовляв, заява націлена на… «руйнування зв’язків на Європейському континенті, бо політикам США вигідне ослаблення Європи». Еге ж, а росіянцям, виходить, потрібна «сильна Європа»…

А за заклик Президента України до країн Заходу заборонити в'їзд усім громадянам рф рашаполітикани почали обзивати Зеленського і наполеончиком, і клоуном, і Гітлером. Мабуть, припекло їх таки добряче.  

Українці обстрілюють ЗАЕС, мабуть, хочуть ядерну катастрофу

Рашапропаганда мусує тему, що українські військові влаштовують обстріл Запорізької АЕС, і завдають станції небезпечних пошкоджень. Лише завдяки «самовідданій роботі російських військових та працівників станції катастрофи вдалося уникнути», - заявив представник московії в ООН лисий небензя.

Раніше рашаЗМІ повідомляли про нібито знайдені поблизу станції уламки високоточних американських ракет. «Київ хоче влаштувати новий Чорнобиль», волають пропагандони, хоч і не пояснюють глибинного сенсу цього кроку. Експерти ЦПД вважають, що рашисти планують через ядерний шантаж добитись територіальних поступок та зменшення військової допомоги. А також планують під’єднати ЗАЕС до енергосистеми рф та Криму.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: