Тихановська просить сенат Італії сприяти у створенні трибуналу над лукашенком

НОВИНИ 06.07.2023 Коментарі 0

Про це повідомив головний радник лідерки білоруських демократичних сил Франак Вячорка виданню «Позірк». Відповідний запит білоруська політикиня зробила 5 липня в Римі під час слухань у комітеті італійського сенату.

«Настав час визнати режим Лукашенка терористичним, - сказала Тихановська. – Настав час запровадити нищівні санкції проти режимів Лукашенка та Путіна. Не тільки за вторгнення в Україну, а й за підрив суверенітету Білорусі», - цитує «Позірк» лідерку білоруських демсил.

Політикиня попросила італійських сенаторів підтримати білоруських представників у парламентських асамблеях Ради Європи, ОБСЄ та НАТО.

«Увесь світ має діяти єдиним фронтом за вільну, незалежну та європейську Білорусь», - підкреслила пані Тихановська.

Вона звернула увагу на важливість зміцнення європейської ідентичності через «підтримку білоруської мови, культури та встановлення зв'язків між людьми». А білоруси належать до європейської цивілізації, проте їхня історична пам’ять зараз «під ударом».

Заява про трибунал і посилення санкцій пролунала на тлі «судового» процесу над сином кандидата у президенти Білорусі Віктора Бабарика – Едуардом. Нагадаємо, у середу, 5 липня, в Мінську режим лукашенка виніс вирок – 8 років в’язниці.

Політичний аналітик Олександр Фрідман вважає, що білоруська пропаганда намагається приглушити теми розправ над політичними опонентами диктатора. Про це він написав у своєму ТГ-каналі.

«І вчорашнє (4 липня, - ЗІФ) анонімне повідомлення про смерть Сергія Тихановського, і сьогоднішній драконівський вирок Едуардові Бабарику (8 років) показують, що влада Білорусі прагне мінімізувати присутність теми політичних ув'язнених в інформаційному просторі.

На новину про Тихановського, яку підхопила міжнародна преса, пропаганда практично не відреагувала та навіть не намагалася вдатися до формального спростування. Не акцентують увагу і на вирок Бабарику-молодшому, щоби не виникали питання про долю Бабарика-старшого. Як і раніше, відсутня інформація про інших відомих політичних в'язнів.

Подібна поведінка влади пояснюється у випадку Віктора Бабарико його станом, а в інших випадках скоріше тим, що на даний момент відсутні можливості для «угод» з питання політв'язнів, на які Лукашенко, здається, був би готовий піти. І свою агресію режим зганяє на «політичних», навколо яких створюється інформаційний вакуум, та їхніх близьких.

P.S. Відео з Тихановським було таки опубліковано. І це побічно підтверджує, що Віктора Бабарика влада показати не може: відео з ним так і не з'явилося», - написав есперт.

ТГ-канал Світлани Тихановської оприлюднив відео з камери, в якій перебуває ув’язнений на 18 років чоловік політикині Сергій.

У коментарі до відео Світлана Тихановська написала:

- Серце радіє бачити Сергія. Живим. І сильним. Якщо показали його, то наступними покажіть Віктора Бабарико, Марію Колесникову, Миколу Статкевича, Максима Знака, Павла Северинця, Ігоря Лосика, Ольгу Майорову і всіх, з ким зараз немає зв'язку. І допустіть адвокатів до всіх політв'язнів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: