У Львові уточнили інформацію про загиблих унаслідок російського терору й оголосили дводенну жалобу

НОВИНИ 06.07.2023 Коментарі 0

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький уточнив інформацію щодо віку загиблих унаслідок нічної ракетної атаки по Львову. Відповідну інформацію він опублікував у своєму ТГ-каналі:

- Сьогодні вночі від російської ракети у Львові загинули:

  • Анастасія, 32 роки;
  • Мирослава, 60 років, мама Анастасії;
  • Михайло, 35 років;
  • Ірина, 63 роки.

Попередні дані були записані зі свідчень сусідів. Прошу вибачення за неточність. Вічна пам’ять тим, кого ми втратили. Болить за всіх. Помстимося!

Міський голова Львова Андрій Садовий у своєму ТГ-каналі повідомив про виділення 100 мільйонів на відновлення зруйнованих помешкань.

Наразі всім мешканцям, які втратили житло, запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку у Стрийському парку, що розташоване поруч.

Також у Львові оголосили дводенну жалобу за загиблими внаслідок ракетного обстрілу рашистів.

Як повідомляє інфоресурс «Варта1», унаслідок влучання ракети у будинок загинули мама з донькою – родина журналіста, який працював у цьому медіа.

Голова громадської ініціативи «Варта 1» Ігор Зінкевич написав:

- Сьогодні вночі росіяни забрали життя людини, яка працювала пліч-о-пліч у нашому медіаресурсі varta1.com.ua

Не стало Анастасії Сенів та її мами Мирослави Садової. Вони сім’я нашого вартового Володимира Садового – рідна сестра та мама.

Ворожа ракета влучила просто у будинок, в якому мешкали загиблі… Мої щирі співчуття, Володя… Уляна Садова. Ми горюємо разом з вами…

Голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко також повідомив про сім’ю журналістів, які втратили помешкання, що винаймали у цьому будинку.

Державна служба з надзвичайних ситуацій станом на обідню пору 6 липня повідомила, що на місці ворожого удару тривають аварійно-рятувальні та пошукові роботи в 1-му, 3-му та 4-му під’їздах зруйнованого чотириповерхового будинку.

«За попередніми даними, загинуло 4 особи, врятовано 7 осіб, постраждало 37, евакуйовано 64 особи.  

Рятувальниками спільно з комунальними службами, Нацполіцією евакуйовано 20 автомобілів з під’їздних шляхів, розкрижовано 6 дерев для проїзду та встановлення інженерної техніки. Вивезено понад 100 м. куб. будівельного сміття.

На місці події працюють психологи ДСНС. Надано психологічну допомогу 144 особам.

До робіт від ДСНС залучено 256 рятувальників та 39 одиниць техніки, у тому числі від 2-го Спеціального центру швидкого реагування, а також 2 кінологічні розрахунки», - йдеться у тексті.

Фото – ДСНС

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: