Театр абсурду від польського Міністра внутрішніх справ і адміністрації

ОКРЕМА ДУМКА 25.05.2017 Коментарі 0

Як виявилось викладені нами припущення щодо подвійності стандартів правлячої партії в Польщі по відношенню до України у нашій попередній статті «ПОЛІТИКА ТЕПЕРІШНЬОЇ ВЛАДИ ПОЛЬЩІ ЩОДО АКЦІЇ «ВІСЛА»: ПОДВІЙНІ СТАНДАРТИ ЧИ МОВЧАЗНЕ ПОТУРАННЯ?»  фактично отримали пряму відповідь від польського міністра внутрішніх справ та адміністрації Маріуша Блащака, представника правлячої партії «ПіС». Як бачимо йдеться саме про ПОДВІЙНІ СТАНДАРТИ правлячої політичної сили в Польщі!!! Бо як інакше можна пояснити наступне? 

        11 квітня 2017 р. у Києві в ході XXVI відбулось засідання Консультаційного комітету президентів України та Республіки Польща під головуванням заступника Глави Адміністрації Президента України Костянтина Єлісєєва та Державного секретаря – Керівника Кабінету Президента Республіки Польща Кшиштофа Щерського. Під час цього заходу українська та польська сторона обговорили проект Дорожньої карти з питань примирення українського та польського народів та домовилися підготувати її до підписання главами України та Польщі вже найближчим часом. Принагідно слід нагадати, що основна мета цього документа саме «забезпечення конструктивного характеру двостороннього діалогу та сприяння процесу порозуміння між двома народами для подальшого зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Польщею».
      Натомість, десять днів після цього, 21 квітня 2017 року з трибуни польського парламенту міністр внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Блащак, виголошує шокуючу та абсурдну (на нашу думку) відповідь на запитання ряду польських депутатів від партії «Громадянська платформа», а саме Славоміра Нітрас та Рафала Тжасковського , яке стосувалось причин відмови Міністерством внутрішніх справ РП 70-ої річниці акції «Вісла». 

      Окремо слід відзначити, що депутатський запит направлявся на адресу прем’єр-міністра Польщі Беати Шидло, і в ньому містилось прохання пояснити дії саме міністра внутрішніх справ стосовно відмови фінансування вказаної вище скорботної річниці. Проте як бачимо польський прем’єр-міністр вирішила, що питання стосовно такої дивної діяльності підпорядкованого їй міністра є в компетенції … саме цього міністра! Але мова не про дивності польської політичної системи «пісовського розливу», а про подвійні стандарти. 

Так ось, міністр Блащак на запитання стосовно таких дискримінаційних дій по відношенню до української громади в Польщі (яка тим не менше є громадянами цієї країни), виголошує, що мовляв «В УКРАЇНІ КУЛЬТ БАНДЕРИ», а голова Об’єднання українців Польщі пан ПЙОТР ТИМА у своїх виступах та заявах НЕ ВІДРІКСЯ ВІД ПІДТРИМКИ БАНДЕРИЗМУ. 

        Мало того виявляється Україна зі слів поважного польського політикана, не виділяє кошти на вшанування жертв подій «Волинської різні»!!! Надалі Блащак, який вочевидь мав би відповісти на запитання стосовно відсутності фінансування річниці акції «Вісла», починає зачитувати текст минулорічної «Резолюції Сейму Республіки Польща у справі віддання данини жертвам геноциду, вчиненого українськими націоналістами щодо громадян Другої Речі Посполитої в 1943-45 роках». Далі Блащак вказує, що теперішня польська влада не є спадкоємцем тоталітарної комуністичної ПНР, хоча він сам 20 років (з 1969 по 1989 рік) проживав та навчався саме в Польській Народній Республіці, як і переважна більшість членів правлячої партії «Право і Справедливість». 
       Всі спроби депутата пана Рафала Тжасковського повернути польську владу до того, що йдеться про тривале історичне підґрунтя (спільні українсько-польські ініціативи, заяви колишніх президентів обох країн, звернення духовенства) та питання вшанування пам'яті польських громадян, які стали жертвами комуністичного терору, наражаються на чергову дивну відповідь польського міністра внутрішніх справ. Пан Блащак заявляє, що нібито всі «забувають про контекст даного питання», який вочевидь відомий тільки йому!!!

        Після цієї заяви розпочинається театр політичного абсурду від польського міністра. Спочатку М.Блащак, нервово поправляючи костюм, заявляє, що польський уряд максимально за те, щоб Україна увійшла в Європейський Союз, після чого говорить не прив’язану ні до чого фразу «поєднання можна творити виключно на фундаменті правди». В черговий раз апелює до того, що український уряд не виділяє кошти на вшанування жертв «волинської різні», і в черговий раз наголошує на тому, що йому відомі українські політики, які в своїх заявах порівнюють акцію «Вісла» із волинськими подіями 1943 року!!! І це мовляв не на жарт обурює пана Блащака!!! 
       Надалі польський міністр, замість відповідей на поставлені запитання звинувачує опозицію у тому, що вони «глухі до страждань жертв волинської різні»... І все... Як кажуть росіяни "спекталь окончен, занавес" )

      Напевно М. Блащаку згадались студентські роки (адже як відомо він у 1994 році отримав титул магістра історії на історичному факультеті Варшавського університету) і він почав активно змішувати історію з політикою. Хоча якраз в проекті Дорожньої карти з питань примирення українського та польського народів йдеться зокрема про недопущення політизації історичних питань.
       

На жаль в черговий раз ми бачимо, що правляча політична верхівка Польщі веде дуже специфічну та неоднозначну гру. Навряд чи пан Блащак був настільки зайнятий роботою, що не зауважив факту проведення XXVI засідання Консультаційного комітету президентів України та Республіки Польща за 10 днів до його заяви про «КУЛЬТ БАНДЕРИ В УКРАЇНІ» як однієї з ПРИЧИН ВІДМОВИ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ У ВШАНУВАННІ ПАМ’ЯТІ ПОЛЬСЬКИХ ГРОМАДЯН УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОСТІ, які стали жертвами тоталітарної комуністичної влади тодішньої польської держави.
         

       Дуже цікавим буде почути реакцію української влади та експертів на такого роду заяви польських політиків, які своїми діями перетворюють демократичну польську державу у ту тоталітарно-ідеологічну державу, від якої вони самі так активно відхрещуються!

         Для зацікавлених осіб подаємо повний запис «театру абсурду від пана Блащака».

​​​​​​ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНСТВО
"ГО "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ" 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: