«Tауруси» від Люфтваффе: Як симоньян інформаційну бомбу в Шольца кидала

РОЗСЛІДУВАННЯ 02.03.2024 Коментарі 0

Цікаву розвагу в перший день весни придумали собі рашисти: їхня топ-пропагандистка маргаріта симоньян з самого ранку похвалилась, що отримала запис розмови чотирьох вищих офіцерів Бундесверу. І обговорювали вони нібито атаку на Кримський міст ракетами Taurus.

Далі в росіянському інфопросторі відкрився портал у пекло: цю «подію» почали коментувати усі – від дрібних депутатиків і «публіцистів»-рецидивістів до двійки кращих голів рашаМЗС (сумна коняка лавров та його колєжанка машка захарова), і навіть один недофюрер дімон-алкогном.

Політтехнології на службі кремля

Переповідати усі полум’яні виступи затятих рашистів сенсу немає. Натомість варто відзначити низку технологічних та ідеологічних моментів розкрутки цієї історії.

Болотяні пропагандисти з усіх сил розкручували тему, намагаючись перетворити її на інформаційну бомбу. І ця історія у них грала цілий день: усе розпочалося з вранішнього короткого допису «боброєдки» сімоньян (затравка) про суть «перехопленої» розмови, який швидко розігнали усі прокремлівські ЗМІ, та апелювання до офіційних органів ФРН.

За декілька годин та після першої обуреної реакції рашаполітиків вкинули текстову розшифровку нібито перехопленої московитськими розвідниками розмови. Смакування подробиць, аналогії з гітлерівцями, нова хвиля реакції «чільних» росіянців – усе традиційно. І нарешті – аудіофайл, на якому 4 чоловіки говорять німецькою. Тобто, малокорисний для внутрішнього росіянського споживача, але «підтверджуючий» – для зовнішнього світу.

Найбільш навіжені рашаспікери традиційно згадували, «як 80 років тому предки нинішніх німців уже пробували бомбити росіянські мости». Звертали увагу на те, що учасники розмови нібито посилаються на досвід ІІІ рейху (мовляв, прозвучала фраза «старого доброго «Люфтваффе»). А недофюрер дімон традиційно не добирав слів: «фріци», «наші закляті вороги» та кінчив закликом «смерть німецько-фашистським окупантам».

Оця паралель із ІІ світовою, на думку кремля, мала би провести чітку історичну аналогію: мовляв, рф знову бореться з проявами нацизму, «наше дєло правоє, пабєда будєт за намі».

А для підсилення ефекту серед пересічних росіянців машина пропаганди звично продукувала маніпулятивні меседжі: мовляв, нацисти збираються «бомбити мирні автівки» громадян на мості; «німці знову брешуть – Шольц запевняє, що не дасть «Тауруси», а тут вони вже прицілюються»; німці «спалили» союзників – британців і «піндосів», які вже давно воюють в Україні і т.ін.

Про що мова у «розмові»

За словами «боброєдки», розмова велася 19 лютого між інспектором німецьких ВПС Інго Герхартцем, начальником відділу операцій та навчань Франком Грефе та співробітниками центру повітряних операцій космічного командування на прізвища Фенске та Фроштедте (рашисти намалювали цілі досьє на тих, про кого хоч щось згадано в Інтернеті).

Учасники розмови (згідно з організованою московитами «розшифровкою») обговорюють можливу передачу Україні далекобійних ракет Taurus – це питання доручив опрацювати міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, тоді як канцлер Олаф Шольц «блокує ці поставки». В якості цілей називають «міст на сході» та склад боєприпасів. І кажуть, що для мосту «може знадобитися не десять і навіть не двадцять ракет». Загалом же Україні можна передати 100 таких ракет двома однаковими траншами. І при цьому доведеться налагоджувати канали обміну інформацією, при чому таким чином, щоби Німеччину «не вважали стороною конфлікту».

Висліди і версії

Німці після вибуху скандалу тримали стрій і на інфопровокації не реагували. Коментувати і тим паче – верифікувати учасників «наради» вони, всупереч очікуванням «наївних» рашистів, звісно, відмовились. Натомість Міноборони ФРН розпочало перевірку ймовірності перехоплення комунікацій та прослуховування командування військово-повітряних сил (воно ж «Люфтваффе»). До справи узялася військова контррозвідка (BAMAD), адже тут може йтися про доступ рашистів до секретної інформації НАТО.

А тепер декілька слів про можливі причини цього дійства.

Показово, що рашисти запустили цю інформаційну операцію саме в час, коли у Німеччині знову активізувались  розмови про можливе постачання далекобійних ракет «Таурус» Україні. Канцлер Шольц справді декілька разів заявляв, що не робитиме цього, щоби Німеччина не стала стороною військового конфлікту.

«Ймовірніше за все, це фейк, який росіяни вкинули для того, щоб налякати Шольца і унеможливити рішення Берліна по «Taурусам», - пише на своєму ТГ-каналі український воєнний журналіст Андрій Цаплієнко. Також він наголошує, що варто пам'ятати - «росія бреше завжди, і тоді все встає на свої місця».

Натомість історик і політичний оглядач Олександр Фрідман у своєму ТГ-каналі зазначає, що москва намагається грати на німецьких страхах. А загалом цей випадок укотре показує надуманість побоювань Шольца: адже привід для удару по території ФРНу москві все одно знайдуть (а скоріш вигадають). «володін вже розмірковує про удари по Німеччині, у мєдвєдєва вже «смерть німецько-фашистським загарбникам»… Які після цього ще є аргументи, аби не постачати ракети «Таурус» Україні?», - запитує Фрідман.

І вже наступному дописі іронічно додає, що після вкиду симоньян акції концерну Rheinmetall зросли майже на 2%. «Ринок відчуває, що попит на німецьке озброєння лише зростатиме», - робить висновок історик.

Окрім як вдарити на випередження по німецькому канцлерові, аби він точно не погодився давати далекобійні «Тауруси» Україні, ця інформаційно-смердюча бомба від симоньян і росіянської розвідки має ще принаймні два позитивних для кремля висліди.

По-перше, не даремно розмову нібито від 19 лютого притримали аж до 1 березня: забиті інформстрічки, зашкалені емоції – усе це непогано перебивало новини про похорон Навального. І те, як поступово розкручували рашисти свою «інфобомбу», як нагнітали та весь день підігрівали цю тему якраз і говорить про мету цього шоу.

По-друге, напередодні перевиборів бункерного дідка росіянських виборців зазвичай намагаються об’єднати – переважно проти когось, під прапором «сильного вождя». Тому й виголошували історичні алюзії про «німецько-фашистських загарбників» та бомбардування мостів 80 років тому. Мовляв, знову у Європі є купа ворогів, які вже і війська НАТО готові проти «расєюшки» виставити (Макрон), і німецьке «Люфтваффе» зобов’яже віддати ракети та навчить українців їх запускати. Тож альтернативи, окрім ліліпутіна (який «успішно» цьому всьому протистоїть), на московії немає.

А тим часом рашисти учергове розповіли про «законні цілі» на території Німеччини та здійснили показовий пуск МБР «Ярс». Щоб усі боялися…

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: