Табачник отримав вирок. Наразі заочно

НОВИНИ 21.03.2024 Коментарі 0

Ексміністр освіти часів Януковича, одіозний Дмитро Табачник засуджений до 15 років ув’язнення. Екскерівник Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона отримав 12 років. Їх засуджено за трьома статтями Кримінального кодексу України, зокрема за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Також обвинувачені визнані винними в сприянні державі-агресорці рф та у порушенні законів і звичаїв війни, повідомляє пресцентр СБУ. У Табачника та Ворони вже конфісковано майно загалом на більш як 200 млн доларів.

Обидва зловмисники переховуються на території рф і відвідують тимчасово окуповані регіони України, де проводять підривну діяльність. За даними Служби безпеки, їх постійно курує кадровий співробітник 9-го управління Департаменту оперативної інформації фсб олєг козлов. Саме під його керівництвом Табачник регулярно надавав окупантам власні прогнози щодо розвитку суспільно-політичної ситуації в Україні після початку повномасштабного вторгнення РФ, також консультував гауляйтерів сальдо і балицького з питань проведення псевдореферендумів у тимчасово окупованих районах Херсонської та Запорізької областей.

Як встановило слідство, Табачник надавав місцевим колаборантам «методичну» допомогу з переформатування освітньої галузі за російськими «стандартами». Також він увійшов до місцевого осередку путінської партії «єдіная росія» і був призначений «радником» балицького.

Колаборант Ворона теж був у статусі радника рашистського гауляйтера балицького. І саме він свого часу готував звернення до ліліпутіна із пропозицією нагородити московитських військових-окупантів та колаборантів, які брали участь в захопленні українських територій на півдні України. А ще допомагав рашистам створювати окупаційні органи влади. Згодом Ворона став «сенатором від Запорізької області» та переїхав до москви.

Окрім того, обидва зрадники причетні до численних фактів розграбування майна місцевих аграріїв та захоплення їхніх підприємств.  

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia, тобто за відсутності обвинуваченого. Уперше таку процедуру було застосовано у 2017 році під час заочного суду над президентом-утікачем Віктором Януковичем.

Як раніше стало відомо із розслідування «Телебачення Торонто», оприлюдненого наприкінці минулого року, компанії Табачника причетні до незаконного вивезення зерна з України. Також він разом із сальдо заробляв на пальному на окупованих територіях Херсонщини.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: