Свято смерті

ПЕРЕКЛАДИ 08.05.2023 Коментарі 0

Трупний сморід розноситься по всіх куточках безмежної Росії. Багато десятків тисяч бойових прапорів майорять не над умовним Рейхстагом, а над могилами російських окупантів. В умах править замішання з основною нав'язливою думкою: навіщо вся ця кривава лазня? Що хотів показати військовий злочинець Путін усією цією нескінченною трагедією? Яка користь для Росії від шматків захопленої української території, які заносять сепсис до хворого організму імперії, відродження якої не відбулося?

Десь у Сочі сидить на мішках із краденим добром російський смертний Кощій і готується засмітити мозок холопів черговою порцією брехні до 9 травня. Будь-які фрази й умовляння з його пащеки навряд чи знайдуть багато щирих адресатів. Для пташки, як заведено, маленький парад, звичайно, проведуть, солдатики постукають підборами по бруківці, танки погуркотять гусеницями. Безстрашний вождь висуне ніс із бункера та помахає ручкою ряженим «ветеранам» в оточенні ненадійних батирів Жапарова-Токаєва та вірменського недруга Пашиняна. Все просто чудово. «Спецоперація» йде за планом. Напередодні споганеного 9 травня недоноски приватної армії лисого «кухара» 10-ий місяць вирівнюють із землею непереможний Бахмут; сирійський мордатий м'ясник, як завжди, тупо харкає залишками ракетного арсеналу по продовольчих складах; Кадиров намагається показати, який він арбітр і гарант стабільності в Росії.

У застарілих декораціях ніде навіть близько немає місця «перемозі», «переможності», «тріумфу». «Всесвіт Конашенкова», безумовно, не беремо до уваги. В історії радянського міфу 9 травня поставлено масну крапку: нацизм у всій красі розправив крила над Росією у гламурному образі Shamana. Так би мовити, всьому світу на зло. Карикатурний Путін із гітлерівськими вусами щіточкою з обкладинки Time проріс у реальність крутіше за оригінал.

Спічрайтери Кремля гарячково перебирають гітлерівські промови 1943-1944 років, щоби надихнути російське населення далі гинути, щоби Путін жив. Як один із варіантів розглядають мотив нацистського «Дня пам'яті героїв», який відзначали 16 березня. Меморіальний день, пов'язаний із доглядом за військовими цвинтарями, запровадженням загальної військової повинності в Рейху та культом ремілітаризації. Все точно, як у нинішній Росії.

Ідея дуже заходить Путінові, який на дух не терпить живих героїв. Щоби підлаштуватися під його потреби у 2012 році винайшли культ мертвих героїв - «Безсмертний полк». Ініціатива за десятиліття була маргіналізована та застаріла, адже путінщина породила нові гори трупів, пардон, «героїв «СВО», на яких теж можна чудово паразитувати. Новий «Безсмертний полк» отримав величезне вливання. Щоправда, є труднощі з датою СВОлочної перемоги, адже НАТО навіть ще не вступило у війну.

Та яке там НАТО, в Україні після окупації частин чотирьох українських областей немає жодного руху. Одна суцільна «Бахмутська м'ясорубка». Натомість одразу і армійську, і ЧВКашну, і кадировську групи вдалося змішати з лайном. Але як переможний результат, зрозуміло, таке продавати не можна. Цілком інше армійське і спецслужбистське командування обіцяло Путінові, але так і не зробило з нього єдиного героя війни, реінкарнацію Сталіна. На виході, щоправда, вийшов якийсь гібрид Кім Чен Іра та Пол Пота, з яким навіть китайці не хочуть мати справу.

У результаті команда Путіна та олігархат шукають шляхи, як можна максимально вивернути ситуацію з виграшем для себе. Жодних зрозумілих відповідей на злобу дня вони не мають. Оголошувати воєнний стан і загальну мобілізацію вкрай ризиковано, а в економічному плані навіть смертельно небезпечно для нуворишів. Головний вихід: відмовитися від виборів та автоматично продовжити путінський мандат до моменту завершення «СВО». Натомість росіяни отримають певну подібність стійкості системи та видимість нормальності з порційною могилізацією. Війну остаточно відокремлять від Кремля, витіснять на периферію, «СВО» ж, гляди, не ВВВ. 9 травня – якнайкраща нагода легалізувати новий суспільний договір в ім'я урочистості смерті.

ТГ-канал «Сито Сократа»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: