Рашисти мріють «відновити» ФК «Шахтар» в окупованому Донецьку

НОВИНИ 09.05.2023 Коментарі 0

Про «необхідність відновлення донецького «Шахтаря» заявив під час вояжу окупованою частиною України заступник голови рашауряду Дмітрій Чернишенко. Це вже не перша спроба створити на захоплених територіях т. зв. «днр» якусь футбольну ватагу та назвати її так само, як і відомий футбольний клуб гірників, що вимушено евакуювався з Донецька 2014 року.

У своїх фантазіях рашисти збираються не просто створити команду, але і наплодити їй суперників, щоби можна було створити видимість місцевого чемпіонату.

«Я знаю, що чемпіонат днр стартує вже у травні, у вас десять команд – із десяти різних міст. Звичайно, цей легендарний клуб як бренд має тут бути», - просторікував московитський урядовець.

Тож, за його словами, потрібно визначитись із майданчиками, на яких тренуватимуться гравці. Звісно, що рашисти звертають увагу насамперед на колишній головний стадіон Донецька.

«Донбас Арена» неодноразово страждала від обстрілів. Але московитські зайди кажуть, що готові його ремонтувати. Мовляв, проєктно-кошторисна документація є, матеріали для ремонту обіцяють знайти, тож стадіон може і відремонтують. А може й ні – адже досі руки до цього в окупантів не дійшли.

Про плани створити «свій «Шахтар» у т. зв. «днр» мріють уже декілька років. Якісь спроби пограти у футбол тут робили, зокрема, наприкінці 2020-го, оголосивши про «зимовий чемпіонат» і заявивши, що у ньому бере участь «той самий «Шахтар», який був ще при СРСР». Хоча, звісно, та команда, зібрана з випускників місцевих футбольних шкіл, не мала жодного відношення до справжнього «Шахтаря», який виступав в українській Прем’єр-лізі.

На початку цього року якийсь місцевий чиновник окупаційної влади заклинав, що «Шахтар» був і залишається в Донецьку», і у планах – взяти участь в чемпіонаті росії. А для початку – виступити у чемпіонаті ростовської області (яка межує з «днр»).

Тепер їхні фантазії сягнули ще далі: заступник глави рашауряду Чернишенко розповідав, ніби вони хочуть бачити якусь команду з Донецька у… фіналі росіянської прем’єр-ліги.

«Головне, щоби донецький «Шахтар» пробився через якийсь час у фінал російської прем'єр-ліги та зустрівся із «Зенітом» у фіналі на «Донбас Арені», - цитує рашачиновника сайт уряду рф.

Рашистам і решті колаборантів лише варто пам’ятати, що їхня підробка «Шахтаря» далі за Петербург ніколи поїхати не зможе, не кажучи вже про якісь міжнародні матчі. Але оскільки в них усе роками обмежується ляпанням язиком, реальних результатів цього їхнього мрійництва, найімовірніше, ніхто ніколи не побачить.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: